Emine Demirbüken Wegner: Mülteci politikası tam olarak anlatılamadı

Güncelleme Tarihi:

Emine Demirbüken Wegner: Mülteci politikası tam olarak anlatılamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 13:37

Berlin’de CDU’dan milletvekili seçilen Emine Demirbüken Wegner, seçimlerdeki oy kaybını mülteci politikalarına bağladı. Wegner, “AfD insanları korkuttu” dedi.

Haberin Devamı

Berlin’de pazar günü yapılan seçimlerde Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 6.7,  Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi de yüzde 5.7 oranında oy kaybetti. Buna rağmen SPD’en üç, CDU’dan da bir Türkiye kökenli milletvekili meclise girdi. CDU’dan 2006’da listeden, 2011 ve 2016 seçimlerinde de tercihli oylarla üç dönemdir üst üste milletvekili seçilen Emine Demirbüken Wegner, seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

Mülteci politikalarının tam olarak anlatılmamasının oy kabında etkili olduğunu belirten Wegner, seçmenin, büyük partileri önemli oranda terk ettiğini söyledi: “Büyük partiler seçim sonuçlarını iyi değerlendirmek için öncelikle şapkasını çıkarıp önüne koyacak. Bu seçimlerde en büyük kaybı SPD yaşadı. Bizim de ciddi oy kaybımız oldu. Başbakan Angela Merkel mülteci politikalarında çok doğru bir yol izliyor. Savaştan kaçan insanlara kapıları açtı. Ancak sığınma hakkını suiistimal edenleri de sınır dışı etti. Fakat bu politika halka tam olarak anlatılamadı. İnsanlar sadece gelen mültecileri gördü. Balkan ülkelerinden gelen mülteciler artık kabul edilmiyor. AfD yaptığı propagandayla insanları korkuttu. Seçmen ağırlıklı olarak korkularıyla hareket etti. Sonuç olarak da bütün partilerden AfD'ye oy geçişi oldu.”

Haberin Devamı

TERCİH OYLARLA KAZANDI

CDU'nun Federal Parti Yönetimi Kurulu üyesi de olan Emine Demirbüken Wegner, üç dönem üst üste milletvekili seçilen Türkiye kökenli CDU'lu oldu. Reinickendorf ilçe listesinde ilk sırada olan Demirbüken, bu ilçede büyük bir seçim başarısı yakaladıklarını belirtti. Başarılı bir seçim kampanyası yürüttüklerini anlatan Wegner, “İlçede altı aday tercihli oylarla meclise girdik. İlçe yönetimi olarak ve adaylar olarak yaptığımız çalışmada seçmenlere politikamızı anlattık ve onlar da ikna oldular ki bize oy verdiler” dedi. Demirbüken beş yıldır Sağlık Senatörlüğü Müsteşarı olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!