Emin Çölaşan: Şer yuvaları

Emin ÇÖLAŞAN
Haberin Devamı

MED TV isimli şer yuvası yıllardan beri terör çığırtkanlığı yapıyordu. Apo'nun emrindeki bu kuruluşun stüdyoları Belçika'da idi, yayın İngiltere üzerinden yapılıyordu.

24 saat boyunca Türkiye'ye söverler, terörü ve şiddeti tırmandırmak için yayın yaparlardı. Apo isimli terörist bu Med TV ekranlarına telefonla bağlanır, ahkám keserdi.

Şimdi İmralı'da kuzu gibi oturuyor!

Avrupa'nın göbeğinde bir televizyon kanalı sürekli terör ve şiddet çağrısı yaparken, teröristlere övgüler düzüp Türkiye'ye söverken, bunu elbette kendi başına ve kendi olanaklarıyla yapmıyordu.

Arkasında İngiltere ve Belçika başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri vardı.

‘‘Uygar’’ Avrupa'nın ‘‘uygar’’ ülkeleri bu rezilliğe göz yumuyor, göz yummakla kalmayıp çanak tutuyordu.

Uluslararası yayın sözleşmeleri ortadaydı. Herhangi bir televizyon kanalının bu tür yayın yapması asla mümkün değildi. Ama oldu!.. Çünkü arkalarında Avrupa vardı.

Biz Türkiye'de terör belasıyla boğuşur ve bu katil örgütünün yarattığı terör nedeniyle on binlerce insanımızı yitirirken, İngiltere ve Belçika bu utanmazlığın sahibi olarak karşımızdaydı.

Şimdi soruyorum: Acaba bu tür yayınlar o Avrupa ülkeleri için herhangi bir televizyon kanalından yapılsaydı, İngiltere ve Belçika ne yapardı? Bırakın on binlerce insanı, birkaç bireylerini o terörde yitirselerdi nasıl davranırlardı?

* * *

Türkiye çok bastırdı ve Med TV iki gün önce ‘‘21 gün için’’ susturuldu. İngiliz yayın kuruluşu sonrasına daha sonra karar verecekmiş!

Bu pislik kapatıldı diye şimdi seviniyoruz! Sevinmekten başka yapacağımız bir şey de yok. Ama ya bunların terör çağrıları sonrasında can veren, sakat kalan, yerinden yurdundan olan on binlerce Anadolu insanı?

Onların hesabını kim kimden soracak?

İngiltere'den, Belçika'dan mı sorulacak bu rezaletin hesabı ve iğrençliği?

Bu televizyon kanalı şimdi Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden yayına geçmeyi planlıyormuş. Haberin doğru olup olmadığını bilemem ama gerek Yunanistan ve gerekse Kıbrıs Rum Kesimi, bu ağırlığın altında kalır.

* * *

Pislik bununla da bitmiyor. Almanya'da özgürce yayınlanan ve PKK'nın yayın organı olan Özgür Politika isimli bir gazete var. Bu yayın organı, Med TV'nin yazıya dökülmüşü! Yani gazetesi!

Her gün Türkiye Cumhuriyeti'ne sövülüyor, terör ve şiddet çağrıları yapılıyor, Kürt kökenli insanlarımıza açıkça ‘‘Devlete karşı ayaklanın’’ deniliyor.

Türkiye'den kaçan yurtdışındaki Kürtleri sömüren belli tipler köşe yazarlığı yapıyor. Hepsi köşeyi dönmüş, Avrupa'da krallar gibi yaşıyor ve fakir fukara Kürt'ü bu yöntemle sömürüyor.

Almanya bu gazeteye nasıl göz yumuyor? Buna yayın iznini nasıl veriyor? PKK'nın bu yayın organı her gün suç dolu.

Küfürleri de bir yana bırakıyorum, sürekli olarak terör ve şiddet çağrısı yapıyor.

Bu nasıl Avrupa? Bu nasıl uygarlık? Bu nasıl insanlık? Bu nasıl siyaset?

* * *

Çok iddialı söylüyorum. Avrupa destek vermeseydi, Türkiye bu PKK terörünü yaşamazdı.

PKK emperyalizmin maşasıdır. Emperyalist ise Türkiye'den hoşlanmaz.

Türkiye'nin karşısına geçmişte de pek çok belayı çıkarmıştır.

Örneğin geçmişte tanık olduğumuz sağ-sol çatışması, bunların eseridir. Tezgáhlanmak istenen ama gerçekleşmeyen Alevi-Sünni çatışması, Türk-Kürt kavgası emperyalist oyunudur.

Türkiye'nin üzerine yine 1980'li yıllarda salınan, nice diplomatımızı yurtdışında şehit eden, yurtiçinde çeşitli eylemler koyan Ermeni terör örgütü Asala bunların eseridir.

Bunların hiçbiri tutmamıştır. Bugün Türkiye'de sağ-sol çatışması, Alevi-Sünni çatışması, Türk-Kürt kavgası yoktur. Asala terörü çoktan bitirilmiştir.

Emperyalist Avrupa bu durumda ne yapacaktı?

Son bela Asala'nın Türk Devleti tarafından yok edilmesinden hemen sonra, 1980'li yıllarda ortaya başka bir alet çıkarması ve terörü bununla gerçekleştirmesi gerekiyordu.

O alet Avrupa'da keşfedildi ve adına PKK denildi. Kürtçülük adına piyasaya salındı ama sadece Türkiye'de!

Geçmişteki Kürt isyanlarını düşünün. Şeyh Sait Cumhuriyet'in ilk yıllarında ayaklanırken arkasında İngiltere yok muydu? Bunları kafadan değil, bütün dünyanın bildiği resmi belgelerden aktarıyorum. O isyan sonucunda Musul ve petrol bölgesi elimizden kuş gibi uçup gitmedi mi?

* * *

Avrupa desteğini çeksin, PKK terörü o gün biter. Destek ille de silahla, topla tüfekle değildir. Destek Med TV gibi, Özgür Politika gibi yayın organlarına izin vermek ve bir sürü terör çığırtkanını kendi ülkesinde barındırmaktır.

Türkiye terörü yok etmek için dağ başlarında ve kentlerde teröristle boğuşurken, Avrupa ile masada boğuşmak zorunda kaldı.

Avrupa karşımıza silahla değil, teröristin yayın organlarıyla ve onlara çeşitli alanlarda verdiği destekle çıktı.

İngiltere Med TV'yi ‘‘2l günlüğüne’’ kapamış! Aferin, maşallah! Ama terörün yayın organı, Kürtçe bilmeyen Kürt milliyetçilerinin, emperyalizmin maşalarının gazetesi Almanya'da şakır şakır basılıp dağıtılıyor! Kimin umurunda?

Yitirdiğimiz on binlerce can, Anadolu insanının canı. İngilizin, Belçikalının, Almanın canı olsaydı değeri olurdu ve bu iğrençlik asla yaşanmazdı.

Bizim canımız onlara göre patlıcandan daha ucuz.



Yazarın Tüm Yazıları