Emektar gazeteci son yolcuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Emektar gazeteci son yolcuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 15:34

Emektar gazeteci son yolcuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

MUĞLA'da, tedavi gördüğü hastanede taburcu olacağı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden 77 yaşındaki gazeteci-yazar Ünal Türkeş, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Muğla Devrim Gazetesi sahibi gazeteci yazar Ünal Türkeş'e geçtiğimiz 28 Eylül'de soğuk algınlığı şikayeti nedeniyle gittiği Özel Yücelen Hastanesi'nde akciğer enfeksiyonu teşhisi konuldu. Geçen cumartesi günü tedavisi tamamlanan Türkeş, sabah saatlerinde çıkış işlemlerinin tamamlanmasını beklerken bir anda fenalaştı. Doktorların tüm çabasına rağmen Ünal Türkeş, ani gelişen ritim bozukluğundan kaynaklı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yazılı basın açıklaması yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve aynı üniversitenin Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun olan 77 yaşındaki meslektaşımız Ünal Türkeş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu bünyesinde uzun yıllar aktif görev almış ve federasyonumuzun bugünlere gelişine katkı koymuştur. Muğla'daki birçok sivil toplum kuruluşlarında görev alan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin de uzun süre başkanlığını üstlenen Ünal Türkeş, bir dönem Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur Kurulu Başkanlığı'nı da üstlenmiştir. Araştırma ve incelemeleri arasında Monoğrafya Yerkesik, Kurtuluş Savaşı'nda Muğla, Datça'da Kuvva-i Milliye, Muğlalı Şair ve Yazarlar Antolojisi eserleri yer alırken, birçok yayınevi de hazırlanan eserlerin yayına hazırlanmasında Ünal Türkeş'in derlemelerinden ve bilgisinden yararlanmıştır. Kıymetli büyüğümüz Ünal Ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Gazeteci-  Yazar Ünal Türkeş için bugün Kurşunlu Cami önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene iş, siyaset, spor ve sanat camiasından birçok isim katıldı. Öğle namazına müteakip Muğla İl Müftüsü Abddurrahman Koçak tarafından kılınan cenaze namazının ardından Türkeş'in cenazesi Şehir Eski Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!