Emekliye yüzde 4 ‘iade zammı’ geliyor, fiş toplama bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Emekliye yüzde 4 ‘iade zammı’ geliyor, fiş toplama bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2005 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, emeklilere üçer aylık dönemler halinde vergi iadesi ödenmesi uygulamasının kaldırılacağını belirterek, ‘1 Ocak 2006’dan itibaren tüm emeklilerimize maaşlarının yüzde 4’ü kadar bir ödemeyi otomatik olarak vereceğiz. Artık emeklilerimiz bu ödeme karşılığında fiş ve fatura toplama eziyeti çekmeyeceklerdir’ dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı öncesi emeklilere müjde verdi. Erdoğan, emeklilere üçer aylık dönemler halinde vergi iadesi ödenmesi uygulamasının kaldırılacağını ve 1 Ocak 2006’dan itibaren tüm emeklilere maaşlarının yüzde 4’ü kadar bir ödemenin otomatik olarak yapılacağını açıkladı. Erdoğan, ‘Artık emeklilerimiz bu ödeme karşılığında fiş ve fatura toplama eziyeti çekmeyeceklerdir’ dedi.

3 Y İLE SAVAŞ: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005’in son ‘Ulusa Sesleniş’inde, iktidara gelirken 3 Y ile, yani ‘Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar’ ile savaşacaklarını söylediğini de anımsatarak, ‘Sözümüzde de durduk ve duruyoruz. Yoksulluğu oluşturan temel sebeplerden biri Yolsuzluktu. Önce bunun üzerine gittik. Kesilemez denilen en cüretkar hortumları bir bir kestik. Kimsenin gözyaşına, şanına şöhretine bakmadık. Halktan aldıklarını millete geri ödetmek için canla başla çalıştık, çalışıyoruz. Ekonomimizdeki gelişmenin, halkımızın alım gücünde, çalışanlarımızın ücretlerindeki artışların temelinde hortumları süratle kesmiş olmamızın katkısı da büyüktür. Bir zamanlar halkın cebinden çalınanları, şimdi biz asıl sahiplerine iade ediyoruz’ dedi. Erdoğan, üç yıl önce göreve geldiklerinde masalarının üzerinde ekonomiyi kemiren bir yolsuzluk batağı haline gelmiş bankaların dosyaları ile karşılaştıklarını, 22 bankanın çeşitli nedenlerle fona devredildiğini belirterek, ‘Bizim dönemimizde fona devredilen bir tane banka var mı Allah aşkına? Devlet bankaları zarardaydı, özel sektör bankaları zararda batıyordu. Ama şimdi devlet bankaları da kar ediyor, özel sektör bankaları da kar ediyor’ şeklinde konuştu. Yolsuzlukla mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, ‘Kim olursa olsun, bu milletin nafakasına göz diken herkes adalet önünde mutlaka hesap verecektir. Kim eski hesaplara kanarak ’haram lokma’ arayışına girerse bizi karşısında bulacaktır, bulmaktadır. Bunu da herkes böyle bilmelidir’ dedi.

GERİ GİTMEYİZ: Erdoğan, yasaklarla olduğu kadar, toplumsal hassasiyet noktalarını suistimal eden girişimlerle mücadeleyi de görev bildiklerini belirterek, ‘Özgürlükleri doğal sınırları içinde genişletmeyi ne kadar vazgeçilmez görüyor ve önemsiyorsak, toplumumuzun çatışma noktalarından uzlaşma noktalarına doğru yaptığı yolculuğa da o kadar önem veriyoruz. Türkiye bugün geldiği noktadan bir adım bile geriye gitmeyecek, götürülemeyecektir’ dedi.

ZİNCİRLERİ KIRMAYA GELDİK: Bu tür değişimler geçiren toplumlarda çeşitli sıkıntılar yaşanabileceğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: ‘Yüreğinizi rahat tutunuz. Bizlere güveniniz. Bu süreç hızla aşılacak, Türkiye geçirdiği dönüşümü mutlaka tamamlayacak, hak ettiği özgürlükler ve demokrasi standardını mutlaka kalıcı hale getirecektir. Bizim ‘3 Y’ dediğimiz, ‘yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk’un’ milletimizin refah ve mutluluğuna karşı nasıl bir işbirliği içine girdiğini geçmişte hep birlikte yaşadık, gördük. Bunların her biri aynı zincire vücut veren karanlık halkalar gibidir. Bunlar, birbirlerinden güç alır, biri diğerini besler. Biz, işte bu karanlık zinciri kırmaya geldik. Yaptığımız reformlarla, Türkiye’nin, insanımızın önünü açtık. Bu nedenle yoksullukla mücadele etmenin en başına yolsuzlukla mücadeleyi, yolsuzlukla mücadelenin en başına da yasaklarla mücadele etmeyi koyduk.’

Emekliye 3+3 zam da var

TAYYİP Erdoğan, emeklilere maaşlarında 2006 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3+3 oranında artış yapılacağını da açıkladı. Erdoğan, 6772 sayılı Yasa’nın birinci maddesi uyarınca ödenmesi gereken kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerinin birinci taksitinin ve kamu çalışanlarına 15 Ocak 2006 tarihinde ödenmesi gereken aylıklarının Kurban Bayramı’ndan önce ödeneceğini de açıkladı. Erdoğan, çiftçilere 2005’ten kalan dönüm başı 6 milyon TL tutarındaki Doğrudan Gelir Desteği’nin toplamının yaklaşık 1 katrilyon TL olduğunu, bunun da Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!