Emekliye promosyon ne zaman ödenecek? 2017 emekli ikramiyesi ücretleri

Güncelleme Tarihi:

Emekliye promosyon ne zaman ödenecek 2017 emekli ikramiyesi ücretleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 13:46

Emekliye promosyon ve ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağı yeni yıl öncesi en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekliye promosyon için gündemde yer alan konuları yakından takip eden emekli bireyler, hükumet kanadından gelecek açıklamaları ilgiyle bekliyor. Peki emekliye promosyon ve ikramiye ücreti ne kadar olacak? İşte emekliye promosyon ve ikramiye için detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Emekliye promosyonun ne kadar olacağı binlerce emeklinin gündeminde. Her yıl olduğu gibi bu yıl da maaşlarını etkileyecek her gelişmeyi yakından takip eden emekliler, yapılan her açıklamayı, atılan her adımı büyük bir ilgiliyle takip ediyor.  Peki, emekliye promosyon ne kadar? 2017’de emekliye ikramiye ne kadar olacak? 2017’de emeklileri neler bekliyor?

Emekli promosyonu yılın son günlerinin en çok konuşulan konular arasında yer almaya devam ederken Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun emekliye promosyon hakkında yaptığı son açıklama heyecan yarattı. Müezzinoğlu, emeklilerin talepleri arasında yıllardır ilk sıralarda bulunan banka promosyonu konusundaki çalışmalarda sona gelindiğinin bilgisini verdi. Peki, emekliye promosyon ne zaman verilecek? Emekliye 2017’de verilecek zam oranı belli mi? İşte, Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun promosyon çalışmalarına dair açıklamaları ve emekli zam çalışmalarında merak edilenler!TRT Haber canlı yayınında çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyon sorularına açıklık getirdi. Emeklilere promosyonla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'dan gelecek talimatı beklediklerini bildiren Müezzinoğlu, "Bin liranın altındaki bir emeklimize üç yıllığına verilebilecek rakam 200 liranın altında. Bin ila 2 bin arasında emekli maaşı alanların reel olarak banka hesaplarına göre alabilecekleri rakam 300'ün altında. Bu rakamlar böyle olduğu için Başbakanımız Bankalar Birliği'nden fedakarlık isteyecek. O fedakarlık arzu ederiz ki emeklimize yılbaşında bir çerez ikramiyesi gibi olsun. Kamuoyunda yanlış bir algı yönetiliyor. Böyle bir rakamın reel karşılığı yok. Promosyon, hükümetin değil tamamen bankalarla emekliler arasında ama hükümet olarak 'emekli bizim emeklimiz' diyoruz" dedi.

Haberin Devamı

EMEKLİYE İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin merak ettiği bir diğer konusu ise ikramiye tutarı oldu. Peki, 2017 emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekliye ikramiye tutarı ile ile ilgili son açıklama ise Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan geldi. Emekliye ikramiyenin 60 kuruştan başladığını ifade eden ve bu ödemenin ek göstergesi olmayanları kapsadığını kaydeden Ağbal, emeklilikte ikramiye konusuna dair şu sözleri sarf etti.“Yani 1989 yılında ek göstergesi hiç olmayan birisi için 15/7/1989 tarihi itibarıyla 60 kuruş diyor ama yakın yıllara geldiğimiz zaman bu rakamlar 3 bin liraya kadar çıkıyor. Normal yani, ilgili yıl yaklaştıkça bu tutarların artması normal ama bu meseleyi bir düzene kavuşturmak için yani iki yolumuz var. Ya hiç müdahale etmeyeceğiz ya da yargının şu anda vermiş olduğu kararları takip edeceğiz. Vekalet ücretleri de ödenecek. Bu kişiler de bu miktarlar da yargının hukuka uygundur dediği. Bakın yargı burada kendisini yasa koyucunun yerine koyup hukuk inşa etmiş. Şimdi bunu da bir tarafa bırakmayalım. Şimdi ne zamandan beri Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği bir hükmü önce geriye götürüp sonra da geriye gittiğinde uygulanmasına dair hukuk normu üretiyor Danıştay!

BAKMADAN GEÇME!