Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Güncelleme Tarihi:

Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 23:34

Bağ-kur, SSK ve emekli sandığı emeklilik yaşı hesaplama hemen herkes tarafından merak edilen bir konu olmuştur. Herkes geleceğini güvenceye almak amacı ile emekliliğinin ne zaman olacağını, ne kadar maaş alacağını ve ne kadar prim günü doldurduğunu öğrenmek ister. İşte merak edilen tüm soruların cevabı burada, haberin detayında…

SSK Emeklilik Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

SSK emeklilik yaşı hesaplamak için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Açılan ekradan cinsiyet sekmesinden cinsiyetinizi tıklamalısınız. Çünkü cinsiyetiniz emeklilik yaşınıza etki edecektir. Erkek ve kadınlar için emeklilik yaşları ve şartları değişiklik göstermektedir. Bu işlemden sonra doğum tarihinizi gün, ay ve yıl biçiminde girmelisiniz. Daha sonra hizmete başladığınız tarihi yine gün, ay ve yıl şeklinde gireceksiniz. Fakat burada unutulmaması gereken çıraklık ve stajyerlik dönemi hizmete başlama tarihi kapsamında değildir. Bu bilgiyi göz önünde bulundurarak hizmet tarihinizi girmelisiniz. Ardından prim ödeme gün sayısını sisteme girmelisiniz. Tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ‘GÖNDER’ butonuna tıklayarak SSK emeklilik yaşı hesaplama işleminizi yapabilir ve emeklilik durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emeklilik Yaşı Nasıl Hesaplanır

Emekli Sandığı Emeklilik Yaşı Nasıl Yapılır?

İşçi ve memur emeklilik yaşı hesaplama emekli sandığı için öncelikle SGK’nın resmi internet sitesine tıklamalısınız. Cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi açılan ekrana girmelisiniz. Bu işlemden sonra 4C yani emekli sandığına bağlı bulunan hizmetinizin başlama ve bitiş tarihini girmelisiniz. Eğer hizmete başlayıp ayrıldıktan sonra tekrar hizmete döndüyseniz ‘EKLE’ sekmesini tıklayıp tekrar hizmete başlama ve bitiş tarihinizi eklemelisiniz. Eğer Bağ-Kur hizmetiniz mevcut ise yine aynı şekilde hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerinizi ‘EKLE’ butonu yardımı ile girmelisiniz. Tüm bu işlemlerin ardından Emekli Sandığı’na olan borcunuzun başlama ve bitiş tarihlerini sisteme girmelisiniz. Eğer hizmetler başlığında bulunan başka kurumlara hizmetleriniz varsa onları da başlangıç ve bitiş tarihlerini girerek sisteme işlemelisiniz. Tüm bu bilgilerin ardından açılan ekrandan emeklilik yaşınız hesaplanır ve siz bu bilgileri görebilirsiniz.

Bağ-Kur Emeklilik Yaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Emeklilik yaşı hesaplama bağ-kur için öncelikle internet adresine  tıklamalısınız. SGK’nın ‘4B Ne Zaman Emekli Olabilirim? Uygulaması’ sekmesinin altında bulunan sitesi ekranda açılacaktır. Bu siteye tüm emeklilik bilgilerinizi girmelisiniz. Kısmi ya da tam emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini sisteme girmelisiniz. Bunun ardından eğer özel durum bilgileriniz var ise girmelisiniz. Eğer özel bir durum mevcut ise maluliyetiniz var mı, maluliyet derecesi, erken yaşlanma gibi durumlarınız, bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı gibi bilgileri girmelisiniz. Eğer yurt dışı borçlanması seçeneği ile emeklilik istiyorsanız yanında bulunan kutucuğa tıklamalısınız. Tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ‘TAMAM’ butonuna tıklayarak işlemi bitirebilirsiniz. Böylece emeklilik yaşı hesaplama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!