Emeklilerin Öz Kayseri turu

Güncelleme Tarihi:

Emeklilerin Öz Kayseri turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 10:11

Wiesbaden Dietzenbach Göçmenler Merkezi üyesi 30 emekli, Wiesbaden kentindeki Öz Kayseri Pastırma Fabrikası’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya gelen ilk kuşak Türklerden oluşan grubu, Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk ile aile üyeleri karşıladı. Fabrikayı gezen emekliler, pastırma üretiminin bütün aşamalarını yerinde gördü. Hilmi Selçuk da konuklarına, eski bir Türk yiyeceği olan pastırmanın Hunlardan geldiğini ve Orta Asya’daki Türk boylarının bu lezzetli yiyeceği Anadolu topraklarına taşıdığını anlattı. Öz Kayseri’nin Almanya’da 20 yıldır raflarda olduğunu belirten Hilmi Selçuk, “Fabrikamızın kapısı her zaman herkese açık. Yolu buradan geçenler istedikleri zaman fabrikaya gelip, üretimi yerinde görebilir” dedi.

Emeklilerin Öz Kayseri turu

KARADEMİR: HAYRAN OLDUK

Haberin Devamı

Emeklilere eşlik eden Göçmenler Merkezi Danışmanı Hıdır Karademir ise Öz Kayseri’ye düzenledikleri ziyaretlerin gelenek haline geldiğini belirtti ve “Burada en son teknolojiyle üretim yapılıyor. Öz Kayseri’ye ve Hilmi Selçuk’un azmine hayran olmamak elde değil” diye konuştu. Fabrika gezisinin ardından emeklilere Öz Kayseri’nin işkembe, kelle-paça çorba ve diğer ürünleri sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!