Emeklilerin çevre duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

Emeklilerin çevre duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 09:44

Emeklilerin çevre duyarlılığı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ'ta oturan emekli albay Cengiz Basmaz, emekli avukat Salim Cengiz ve emekli veteriner sağlık teknisyeni Hasan Öztürk her gün ilçenin farklı bir bölgesine gezi düzenleyerek çevre temizliği yapıyor.

Kaş'ta yaşayan emekli Jandarma Albay Cengiz Basmaz, emekli avukat Salim Cengiz ve emekli veteriner sağlık teknisyeni Hasan Öztürk her sabah bir araya gelerek doğa gezisi düzenliyor. Üç arkadaş gezdikleri noktalardaki çöpleri toplayarak örnek oluyor. Son olarak her gün binlerce yerli ve yabancı turistin manzarayı izlemek için geldiği Bakacak seyir terasına çıkan üç emekli, burada çevre temizliği yaptı. Halatla seyir terasında yaklaşık 7 metre inen Cengiz Basmaz, burada topladığı çöpleri çuvallara doldurdu. Çöp torbalarını ip yardımıyla yukarı çeken Salim Cengiz ve Hasan Öztürk, belediye ekiplerine teslim etti.

Üç emekli gezileri sırasında kırılan piknik masaları ve oturakları da tamir etti. Likya Yolu'nda devrilen yön levhalarını yeniden diken Cengiz Basmaz, Salim Cengiz ve Hasan Öztürk, herkesin çevreye karşı duyarlı olmasını istedi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren emekli avukat Salim Cengiz, amaçlarının toplumun dikkatini çevre temizliğine, çevreyi ve kamu mallarını korumaya çekmek olduğunu söyledi. Toplumsal algı yaratmaya yönelik bu çalışmaları yaptıklarını belirten Cengiz, "Gönüllü olarak bu çalışmaları yapıyoruz. Sosyal medyadan yaptıklarımızı paylaşarak, toplumun dikkatini çekmeye çalışıyoruz. 'Temiz bir çevre, temiz bir toplum' şiarından yola çıkarak, çöp toplamaya, kırılan piknik masalarını, çeşmeleri onarmaya, devrilen yön levhalarını yerine dikmeye çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlardan ve kamu kurum ve kuruluşlarından destek ve duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Bir sonraki çalışmalarının 1982 yılında dönemin Kaş Belediye Başkanı Nevzat Göçmen tarafından saçtan yapılan Atatürk rölyefini boyamak olduğunu kaydeden Salim Cengiz, rölyefin ışıklandırılması için destek istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!