Emeklilere promosyon ne zaman ödenecek? İşte, o tarih

Güncelleme Tarihi:

Emeklilere promosyon ne zaman ödenecek İşte, o tarih
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 16:45

Promosyon bekleyen milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Yaklaşık 12 milyon emekliyi ek gelire kavuşturacak olan promosyonları ödenme tarihi belli oldu. Emeklilere 3 yıllık promosyon, bu tarihte peşin olarak ödenecek. Emeklinin, maaşını, promosyon protokolüne imza atmış bir bankadan alması gerekecek. Peki, Emeklilere promosyon ne zaman ödenecek? İşte, o tarih

Haberin Devamı

Emekliye promosyon ne zaman verilecek sorusu yanıt buldu. Bankalarla oluşan anlaşma zemininin ardından milyonlarca emekliye verilmesi planlanan promosyon ücreti için takvim belli oldu. Emekliye promosyon konusunda özel bankaların da kısa süre içerisinde imzaları atması bekleniyor. Şubat’ta imzaların atılması, Mart’ta da ödemelerin başlaması planlanıyor....

Yaklaşık 12 milyon emekli, promosyon ile ek gelire kavuşuyor. Bankaların SGK'nın hazırladığı promosyon protokolüne Şubat'ta imzaları atması, Mart'ta da ödemelerin başlaması planlanıyor. Kamu bankalarıyla promosyon için anlaşma sağlanmıştı.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, 3 yıllık dönem için 'maaşı bin liranın altında olanlara 300 lira, maaşı bin ile 2 bin lira arasında olanlara 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlara 450 lira ödeme'ye 'Evet' demişti. Kamu bankaları, önümüzdeki günlerde SGK'nın hazırladığı protokole imza atacak. Takvim'in haberine göre, özel bankaların da 4.2 milyon emekli maaş müşterisini kaybetmemek için protokolü imzalayıp promosyon dönemini başlatması bekleniyor.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin promosyona Mart'ta kavuşacağını söyledi. Emeklilere 3 yıllık promosyon, bu tarihte peşin olarak ödenecek. Emeklinin, maaşını, promosyon protokolüne imza atmış bir bankadan alması gerekecek..

Müezzinoğlu, 11,5 milyon emeklinin tamamının mart ayında promosyonu alıp almayacağına ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:

"Bu bir planlama gerektiriyor. 11,5 milyonun başvuruları, banka tercihleri, bankasını değiştirmesi gibi planlamaları banka ile emekli arasındaki süreç belirleyecek. Yaklaşık 5-5,5 milyar liralık bir promosyon ödemesi olacak. Burada bir takvimlemeyi bankalar kendi aralarında ya da müşterilerine sistematiği deklare edecekler. Ama mart ayında başlayacak, en son 3 ay içinde de ödenmiş olmasını istiyoruz. Mart-nisan-mayıs aylarında promosyon hak edenlerin tamamının promosyonlarını almış olmasını protokolde istiyoruz." 

BAKMADAN GEÇME!