Emeklilere 2017’de 5 milyar TL promosyon

Güncelleme Tarihi:

Emeklilere 2017’de  5 milyar TL promosyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 22:20

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, emekli aylıklarının 3 sene süresince aynı bankayı kullanarak alınması karşılığında emeklilere 2017’de 300 ile 450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ödemelerden 11.5 milyon emeklinin yararlanacağını belirten Yıldırım, toplam ödemenin ise 5 milyar lirayı bulacağını belirtti. Yıldırım’ın, verdiği bilgiye göre 1000 TL altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 TL, 1000-2 bin TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2 bin TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL bir seferde ödeme yapılacak.

ÖNCE YÜZDE 65’İ

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre promosyon anlaşması ilk etapta emekli maaşı veren üç kamu bankasıyla yapıldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan maaş alan yaklaşık 7.5 milyon emekliyi kapsayan anlaşmanın, PTT Bank ve diğer özel bankaları da içine alacak şekilde 4 milyon emekliye daha genişletilmesi için gelecek hafta görüşmeler yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, emekli maaşlarının yüzde 65’ini Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank’tan verildiğini, promosyon anlaşmasının da ilk etapta bu üç bankayla yapıldığını bildirdiler. Yetkililer, kalan yüzde 35’lik kesim için önümüzdeki hafta PTTBank başta olmak üzere diğer özel bankalarla masaya oturulacağını söylediler.
PTTBank ve özel bankaların aynı anlaşmayı kabul etmemeleri halinde SGK bu bankalarla olan anlaşmasını sona erdirecek.

Haberin Devamı

ALANLAR NE YAPACAK

SGK yetkilileri Hürriyet’in özel bankalardan promosyon alıp, taahhüdü olan emeklilerin ne yapacağı sorusuna , “Önümüzdeki hafta bankalarla son bir görüşme yapacağız. Başbakanın açıkladığı promosyonun üzerinde ya da aynı miktarda bir promosyon verebilirler. Vermezlerse emeklimiz üç kamu bankamıza dönüp aynı promosyonu alır. Taahhüdü olanların durumunu ilgili bankalarla görüşüp netleştireceğiz” dediler.

PROMOSYONDAN YARARLANMAK İÇİN 2 ŞART

peşin ödenecek promosyon ödemesinden emeklilerin yararlanabilmesi için iki şartı yerine getirmesi gerekecek:
- İlk şart iki tane aktif fatura için ‘otomatik ödeme talimatı’ verilecek.
- İkinci şart olarak da kredili mevduat hesabı açtırılacak ya da bankanın kredi kartlarından biri alınacak.
- İstenirse maaşın tamamı ATM’den tek seferde ücretsiz çekilebilecek.
- Emekli maaş hesapları için Hesap İşletim Ücreti alınmayacak.
- 3 yıllık promosyon süresi dolmadan başka bir bankaya geçilemeyecek.

Haberin Devamı

ŞUBATTA BAŞLAYACAK

- Promosyon ödemeleri sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, TC numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017’den itibaren başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!