Emekliler Atatürk heykelini boyadı

Güncelleme Tarihi:

Emekliler Atatürk heykelini boyadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 09:55

Emekliler Atatürk heykelini boyadı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde yaptıkları çalışmalarla toplumu çevre konusunda duyarlı olmaya çağıran emekli jandarma albay Cengiz Basmaz ve emekli avukat Salim Cengiz, Kaş'ın eski su deposundaki silüet şeklindeki Atatürk heykelini boyadı.
Daha önce Kaş'ın seyir terası olan Bakacak mevkisindeki çöpleri toplayan, vatandaşların kırdığı bankları, çeşmeleri tamir eden emekli jandarma albay Cengiz Basmaz ve emekli avukat Salim Cengiz, bu kez farklı bir çalışmaya imza attı. 1982 yılında emekli öğretmen Osman Süer'in çizdiği ve dönemin Kaş Belediye Başkanı Nevzat Göçmen tarafından sacdan yaptırarak, o dönemki ilçenin su deposu üzerine dikilen Atatürk silüeti, iki emekli tarafından boyandı.
Salim Cengiz, "Yıllar içinde Atatürk'ün Afyon Kocatepe'deki silüeti olan heykelin boyası solmuş, görünmez hale gelmişti. Heykeli arkadaşım Cengiz Basmaz'la önce temizledik, ardından siyah yağlı boyayla yeniden boyadık. Heykeli yeniden görünür hale getirdik. Heykeli korumak için su deposunun üstüne çekilen tel örgüyü onardık. Heykelin etrafına atılan boş içki, meşrubat ve su şişelerini, deponun etrafındaki diğer çöpleri temizledik. Şimdi sıra heykelin ışıklandırılmasında. Bu işi Kaymakamlık ve Kaş Belediyesi veya TEDAŞ'ın üstlenerek yaptırmasını bekliyoruz. Bundan sonraki çalışmamız antik Likya Yolu'nda yıkılan ve yıpranan yön ve gösterge levhalarını onarmak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!