Emekli vekile zamda dürüst davranmadılar oranlara yeniden bakarız

Güncelleme Tarihi:

Emekli vekile zamda dürüst davranmadılar oranlara yeniden bakarız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Başabakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kısmen veto ettiği emekli milletvekillerine zam içeren yasa konusunda muhalefete yüklendi. Erdoğan, “4 parti grubu anlaşınca ‘evet’ demiştim. Ama akşam başka, sabah başka konuşanlar oldu. Dürüst davranmadılar. Şimdi yeniden değerlendiririz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün TBMM’ye iade ettiği emekli milletvekili maaşlarına zam öngören yasa için, “Bizi üzen bu konunun akşam başka sabah başka konuşulmasıdır. Bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42-60 oranını bir değerlendirmeye alıp, bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve bu şekilde de Meclis’ten bunu geçireceğiz” dedi.
Popülist yaklaşıma girmem
Erdoğan, milletvekili maaşlarını düzenleyen yasayla ilgili eleştirilere şu yanıtı verdi: “Bu konu bana geldiğinde ben arkadaşlarıma şunu söyledim. ‘Burada 4 siyasi parti grup başkan vekilleri ile eğer ortak metin üzerinde anlaşıyorsanız ben buna ‘evet’ derim ama anlaşmıyorsanız o zaman ‘evet’ demem söz konusu değil. Nitekim Meclis Başkan Vekili Meral Hanım’ın da yaptığı bir açıklama var. Kendilerine de verilmiş sözler var. Bunların da ses kayıtları var. Burada hepsinin bir ortak metin etrafında anlaştıkları söz konusuydu. Daha sonra ne yazık ki bizi üzen budur ‘akşam başka sabah başka’ bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Burada bu kıyak emeklilikti şuydu buydu hep o konuşuluyor. Ben hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içine girmem bu benim huyumdur. Karakterimi bilen bilir.”
Araba ve şoförleri yok
Üst düzey memurların da emeklilik maaşlarını gözden geçirdiklerinde, milletvekili emeklisi olanlardan daha düşük olmadığını kaydeden Erdoğan, buna yakın benzer maaşlar aldıklarını söyledi. İktidara geldiklerini ilk yaptıkları işin milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bugün özellikle çalışan milletvekili arkadaşlarımla ilgili söylüyorum. Bir defa sürekli olarak illerine gidip gelmeleri zarureti var. Gelen misafirlerini ağırlama mecburiyetleri var. Bunların hiçbir ekstrası yoktur. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Onlara tahsis edilmiş şoförleri yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Nesine güvenip de bu işe girdiniz

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, emekli milletvekili maaşlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den dönen zam düzenlemesi konusunda kendi arkadaşlarına da kızdığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın, partisinin MYK toplantısında, muhalefetin bu konudaki tavrına sert tepki gösterirken, kendi arkadaşlarına da, “Bunların nesine güvenip de böyle bir işe girdiniz? Daha önce defalarca yaptıkları gibi yine akşam başka sabah başka şey söylüyorlar. Baştan hepsi de buna tamam demedi mi?” dedi. / Turan YILMAZ/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!