Emekli sendikalarından, 'Gökmen' ve 'Mediha' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Emekli sendikalarından, Gökmen ve Mediha eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 15:38

Emekli sendikalarından, 'Gökmen' ve 'Mediha' eylemi

Haberin Devamı

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA)- TÜM Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tutuklanan Sözcü Gazetesi'nin muhabiri Gökmen Ulu ve gazetenin internet sitesinin yayın yönetmeni Mediha Olgun'un mesleklerinden ve özgürlerinden koparılmasına seyirci kalmayacaklarını açıkladı. İki gazetecinin tutuklanmasına tepki gösteren emekliler, "Gazetecilik susturulamaz, özgür basın susturulamaz" dedi.
İzmir'de Konak Meydanı YKM önünde Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya sendika yöneticilerinin yanı sıra, gazeteciler de katıldı. Tüm Emekliler Sendikası Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, okuduğu basın açıklamasında halkın gerçek haberlere ulaşması için mesleklerinde özgürlükleri hatta canları pahasına mücadele eden bir avuç onurlu gazetecinin susturulmak istendiğini söyledi. Yılmaz, “Meslek onarlarına sahip çıkan Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun iktidarın mahkemelerinden paylarına düşen tutsaklığa mahkum edilmişlerdir. Bu ülkenin onurlu emeklileri, işçileri, memurları, öğrencileri, bütün vatandaşları olarak insani ve mesleki değerlerden taviz vermeden görev yapmanın bedelinin bu şekilde ödemelerine seyirci kalmayacağız. Mızrağı çuvala sığdıramayan AKP güneşi balçıkla sıvamak için onurlu gazetecilerin özgürlüklerine de göz dikmekten geri durmamıştır.  Bugün Sözcü Gazetesi'nin iki emekçisini bu karanlıklarda yalnız bırakırsak yarın o çukura Sözcü'yü ve diğer özgür gazeteleri de kendi ellerimizle itmiş oluruz" dedi.
Yılmaz, Tüm Emekliler Sendikası' olarak haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sessiz kalmayı çocuklarımıza ve torunlarımıza ihanet saydıklarını söyledi. Ülkenin geleceğine bir parça ışık taşımak için Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun mesleklerinden ve özgürlüklerinden koparılmalarına seyirci kalmayacaklarını belirten Yılmaz, "Bir kez daha haykırıyoruz. Gazetecilik tutuklanamaz. Özgür basın susturulamaz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!