Emekli öğretmenden meslektaşlarına tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Emekli öğretmenden meslektaşlarına tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 11:39

Emekli öğretmenden meslektaşlarına tavsiye

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da emekli öğretmen 91 yaşındaki Hüseyin Avni Topbaş, öğretmenlere donanımlı öğrenciler yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Çocuklarımıza vatana hizmet etmeyi, bayrağımızı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyi öğretsinler" dedi.

Isparta'da oturan bir grup vatandaş, Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmen 91 yaşındaki Hüseyin Avni Topbaş'ı evinde ziyaret etti, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Vatandaşlar, 26 yıl öğrenci yetiştirdikten sonra emekli olan Topbaş'a çiçek verdi. Öğretmenlik anılarını anlatan Hüseyin Avni Topbaş, öğretmenlere çocukları iyi yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'nin donanımlı beyinlere ihtiyacı olduğu belirten Topbaş, "Öğrencilerin beyni doldursunlar. Türkiye ancak bu şekilde gelişir. Onun için Türk öğretmenine çalışmak düşüyor. Türk öğretmeni her gün cebinde bir kitap taşımalıdır. Türk öğretmeni evine bir gazete alabilmelidir. Öğretmenler iyi yavrular yetiştirmeli ki iyi yöneticiler yetişsin" dedi.

ÖĞRETMENLİK PEYGAMBER MESLEĞİDİR

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu anlatan Topbaş, “Peygamber mesleğidir. İnsanlığa faydalı olan bir meslektir. Binlerce öğrenci okuttum. O günkü heyecanımı bir görseydiniz. Bitmedi bende o heyecan. Öğretmenlik, halkı uyandırmak, halka bir şeyler vermek, halkın geçim seviyesini, kültür seviyesini yükseltebilmektir. Kendi devrimizde gündüz çocukları gece de anne ve babalarını okuttuk" diye konuştu.

BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK'TÜR

Öğretmenlerin doğruluk ve dürüstlükten yana olmaları gerektiğini vurgulayan Hüseyin Avni Topbaş, "Çocuklarımıza vatana büyük hizmetler vermeyi, bayrağımızı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyi öğretsinler. Atatürk dünyaya mal olmuş, başöğretmendir" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!