Emekli öğretmen, Saçıkara Yörükleri'nin kitabını yazdı

Güncelleme Tarihi:

Emekli öğretmen, Saçıkara Yörüklerinin kitabını yazdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 15:11

Emekli öğretmen, Saçıkara Yörükleri'nin kitabını yazdı

Haberin Devamı

OSMANİYELİ emekli öğretmen Ramazan Velieceoğlu, 'Saçıkara Yörükleri'nin Yakın Tarihi' adlı kitabını Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nde (OGC) düzenlediği topantıda tanıttı.
Velieceoğlu, kitabı kendi yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığını belirterek "Bana tarih nedir, diye sorsalar, yaşanmış olaylardır derim. Bir milletlerin tarihleri vardır, bir de şahısların veya toplulukların tarihi vardır. Ben de Saçıkara Aşireti'nin tarihini araştırdım ve yazdım. Umarım hem faydalı olur hem de zevkle okursunuz" dedi. Velieceoğlu kitabın içeriği hakkında şu bilgileri verdi:
"Kitabım, bu Yörük Aşireti’nin günümüze kadar geçen süre içinde Çukurova’da geçen konar-göçer yaşam öykülerini dile getirmektedir. Bu kitapta, özellikle Çukurova’da yaşayan Saçıkara Yörükleri’nin konar-göçerlikten yerleşik düzene geçiş sürecinde yaşanan zorluklar, sancılar ve mücadeleler sergilenmektedir."
Ramazan Velieceoğlu, büyük dedelerinden 'Katırcıoğlu Mehmet Paşa Tarihi' ve ardından 'Çete Kara Mehmet Tarihi' adlı kitapları da yazmayı planladığını sözlerine ekledi. 
Kitap tanıtım toplantısına OGC Başkanı İsrafil Avcı da katıldı. 

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!