Emekli memurlara ek ikramiye müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

Emekli memurlara ek ikramiye müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 15:56

30 seneden daha fazla çalışan emekli memurlar için ek ikramiye alma fırsatı doğdu. Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından Ankara İdare Mahkemesi de dava açan emeklilere 15 bin liradan 30 bin liraya kadar ek ikramiye verilebileceğini bildirdi. Peki emekli memurlar ek ikramiye almak için ne yapmalı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

2015 senesi öncesinde emekli olan ve 30 seneden fazla çalışan memurların emekli ikramiyesi almasının yolu açıldı. Verilen karara göre ikramiye almak için mahkemeye başvuran emekliler 30 bin liraya varan emeklilik ikramiyelerini alabilecekler.

30 YIL SINIRI İPTAL EDİLDİ

7 Ocak 2015 tarihinde memurların emekli olurken aldıkları emekli ikramiyesinde 30 yıllık sınırı iptal eden AYM kararı sonrasında 2015 senesi öncesinde emekli olan binlerce memur SGK’ya başvurmuş ve 30 yıl üzeri çalışmaları için emekli ikramiyelerini istemişlerdi. Ancak SGK, AYM tarafından verilen kararın geriye doğru işlemeyeceğini gerekçe göstererek emekli memurların taleplerini geri çevirerek sadece karar tarihinden sonra emekli olan memurların bu haktan yararlanabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine konu mahkemeye taşındı ve Ankara İdare Mahkemelerine taşınan davada 30 seneden fazla çalışan memurların emekli ikramiyesinin faiziyle beraber ödenmesi kararı çıktı.

DAVA AÇAN EMEKLİLER İKRAMİYELERİNİ ALABİLECEK

Mahkemeye başvuranların emekli ikramiye farkları 15-30 bin lira arasında değişen tutarda ödenecek. Ancak mahkemeye başvurmayan kişilerin hakları ödenmeyecek. Öte yandan davalar sadece Ankara’da açılabilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!