Emekli maaşı hesaplama robotu! Ne zaman emekli olurum sorusu yanıt buluyor

Güncelleme Tarihi:

Emekli maaşı hesaplama robotu Ne zaman emekli olurum sorusu yanıt buluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 18:38

Emekli maaşını hesaplamak isteyen milyonlarca vatandaş konuyla alakalı araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Ne zaman emekli olurum sorusunu merak eden vatandaşlar SGK tarafından sağlanan emeklilik yaşı hesaplama robotuyla, emekli olacakları zamanı görüntüleyebiliyorlar.

Haberin Devamı

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar, Ne zaman emekli olurum sorularına yanıt aramaya devam ediyor. SGK’nın resmi sayfası üzerinden kolayca yapılabilen işlemlerden biri de emeklilik sorgulama. Peki emeklilik yaşı nasıl öğrenilir? Emeklilik maaşı nasıl hesaplanır?

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

E-devlet platformunda SGK başlığı altında yer alan bu emeklilik sorgulama aracı ile ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu aracı kullanabilmek için E-devlet platformuna giriş yapılması gerekmektedir.E-Devlet şifresi ile işleminizi yapmak istiyorsanız kimliğinizi doğruladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından E-Devlet emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM

SGK'nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor. Kişilerin SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formunu doldurması gerekecektir. TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerin talep edildiği bu formu eksiksiz dolduran vatandaşlar, emeklilikte ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşların emekli olabilmesi için belirli miktarlarda prim ödemesi yapmak zorundadırlar. Erken emeklilikten önce normal emeklilik için prim ödeme işlemi dışında gerekli görülen yaş sınırını tamamlamış olmaları ve belirli bir süre hizmet süresi geçirmeleri yeterlidir. Bunlara bakıldığında erken emekli olmak için yine şartların oluşması gerekmektedir. Fakat yaş sınırına ulaşma şartı diğer tüm şartlar tamamlandığı taktirde aranmamaktadır.

Başvuruda bulunan kişilerin prim ödemelerinin tamamlamış olmaları ve hizmet sürelerinin eksiksiz olarak doldurmuş olmaları erken emeklilik için gereklidir. Vermiş olduğumuz şartları oluşturmuşsanız şayet erken emeklilik hakkı kazanmış durumdasınızdır. Erken emeklilik için kabul etmeniz gereken durum ise maaşınızdan erken emekli olacağınız için uygulanan maaş kesilmesidir. Bu durum şöyledir ki emekli olacak vatandaşlarımızın maaşlarından %5 oranında bir kesintiye uğramasıdır.

1999 yılından önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olmanız erken emeklilik için gereken şartlardandır.
Son olarak da bahsettiğimiz gibi erken emeklilik için prim gün sayısı doldurulması gerekli bir durumdur.

BAKMADAN GEÇME!