Emekli Albay Üçok: FETÖ'cüler içeride kalırsa TSK zarara uÄŸrar

Güncelleme Tarihi:

Emekli Albay Üçok: FETÖcüler içeride kalırsa TSK zarara uğrar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 15:37

Emekli Albay Üçok: FETÖ'cüler içeride kalırsa TSK zarara uğrar

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, (DHA)- KAMUOYUNDA 'Hipnoz' davası olarak bilinen ve Anayasa Mahkemesi'nin yeniden görülmesine karar verdiği davada tutuksuz yargılanan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Ahmet Zeki Üçok, davanın FETÖ terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yaptığı ilk kumpas operasyonu olduğunu söyledi. Dava, tanıkların dinlenmesi için 22 Aralık’a ertelendi. Üçok, ''Fethullahçılar içerde kalırsa asıl o zaman TSK zarara uğrar'' dedi.
Kayseri 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda gözaltına alınan 3 astsubayın sorgularında hipnoz ve işkenceyle ifadelerinin aldığı iddiasıyla açılan ve kararı verilen ancak, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden görülmesi kararı verdiği davanın ilk duruşması, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Tutuksuz yargılanan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, avukatı Uğur Altun ve mağdur avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan mağdur Ali Balta ve Orhan Güleç İzmir F Tipi cezaevinden, İsmail Dağ da Sincan Kapalı Cezaevi'nden, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 
Tanık olarak dinlenen avukat Cenap Güneş, CMK tarafından mağdur Ali Balta’ya avukat olarak atandığını belirterek, şöyle dedi:
"Askeri savcılıktan beklendiğim ifade edilmesi üzerine gittiğimde Ali Balta’nın ifadesi alınmaya başlanmıştı. Bir süre sonra Ali Balta’nın vekâletin olduğu avukatın nizamiyeye geldiği söylendi. Bunu üzerine gitmek istediğimde Ali Balta, kendi avukatını istemedi. İfade alınırken usule aykırı bir şey olmadı. Darp veya hipnoz emaresi yoktu. Bir dönem Genelkurmay Başkanlığından telefonumun dinlendiğine dair bilgi verildi. Şikâyetçi olup olmadığım soruldu."
Emekli Albay Üçok, bu davanın FETÖ terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yaptığı ilk kumpas operasyonu olduÄŸunu öne sürdü. MaÄŸdur avukatlarının herÅŸeye itiraz ettiÄŸini ifade eden Üçok, "Sanırsınız iki avukat FETÖ üyesi" diye tepki gösterdi. MaÄŸdur avukatları, Üçok'un bu sözlerinin zapta geçmesini istedi.Â
Davada yargılanan emekli Askeri Hakim Üçok, mahkemede yaptığı savunmada da, HSYK eski üyesi Kerim Tosun'un bu dosyanın 'kumpas' olduğunu söylediğini anlatırken, "Hipnoz olayında, FETÖ parmağı olduğunu ortaya çıkardığımızdan dolayı bir rahatsızlık oluştu. Bundan sonra cemaat benim bitirilmem gerektiği konusunda ilgili kurumların FETÖ üyeleri tarafından tutuklanmam konusunda karar verildi. Bu davanın fotokopileri Fethullah Gülen’e gönderildi" dedi. Dava, tanıkların dinlenmesi için 22 Aralık’a erteledi.
"TSK'DAKİ FETÖCÜ'LERİN YÜZDE 5'İ ATILMIŞ"
Duruşma ardından adliye önünde ordu içerisindeki FETÖ’cülerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Üçok, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamasına göre TSK içindeki ihraç edilen ve atılan FETÖ üyesi sayısının 7 bin olduğunu, bu rakamın ordu içerisindeki subay ve astsubay sayısının ancak yüzde 5’ini oluşturduğunu söyledi. Üçok, şöyle konuştu:
"TSK içerisindeki Fethullahçılar'ın ancak yüzde 5’i ihraç edildi. Bakıyorsunuz yargı içerisinde 14 bin hakim savcı var bunların 7 bin tanesi atılmış. TSK içerisinde 140 bin kişi ancak bunlardan da 7 bin kişi atılmış. Darbeden önce de TSK'daki FETÖ’cülerin temizlenmesi konusunda ayak sürüyordu, direniyordu ve bu direnmesinin bedelini 15 Temmuz’da Türk halkı olarak çok acı ödedik. Bu nedenle de darbe sonrasındaki yine bu ayak diremeyi şiddetle kınıyorum ve dikkat çekiyorum. TSK içerisinde bu temizlik yapılmaz ise mutlaka önümüzdeki günlerde temizlenmeyen kişiler benzer eylemlerin kalkışmaların içerisinde olabilir."
"FETÖCÜLER İÇERİDE KALIRSA TSK ZARARA UĞRAR
TSK içerisindeki FETÖ’cülerin, ordu içerisindeki temizliği engellemeye çalışıp, darbe girişiminden önce Güneydoğu'daki terörle mücadele azim ve kararlılığın kırıldığını söylediklerini belirten Üçok, şunları kaydetti:
"Şimdi de TSK içerisinden bu Fethullahçılar atılırsa TSK zayıflayacakmış gibi algı pompalıyorlar. Bu kesinlikle doğru değildir. TSK içerisinde vatani haini olacağına TSK varsın zayıf olsun ve görüyoruz ki şu ana kadar TSK’nin yeniden yapılması için geçtiğimiz günlerde 54 bin kişi müracaat etti. TSK asla ve katiyen zayıf kalmaz. Fethullahçılar içerde kalırsa asıl o zaman TSK zarara uğrar. Yani arkanızdaki pilotunuz size mi, düşmana mı ateş edecek, bir yerleri mi bombalayacak diye güvenmiyorsanız öyle bir askerlik anlayışı olmaz. Bu yüzden komuta kademesinin savcılıklardan MİT’ten ve diğer kaynaklardan isimleri kendilerine bildirilen FETÖ’cüleri en kısa sürede TSK’nın dışına atmalı, eskisi gibi özlenen, vatani için ölen askerlerimize teslim etmesi gerekir."
Darbe girişiminde daha çok Hava Kuvvetleri unsurlarının görev yaptığının görüldüğünü kaydeden Ahmet Zeki Üçok, şunları ekledi:
"Darbe girişimine baktığımızda TSK’nın bütün operasyon birimleri, FETÖ’cülerin elinde idi. Özellikle Hava Kuvvetlerinin üstün bir atış gücü olduğu düşünüldüğünde buraya el atmaları çok mantıklı. Darbe girişiminde gördük ki en etkili hava kuvvetlerini kullandılar. Geçmişteki komuta kademeleri ne yazık ki, bunlara şu veya bu nedenlerden dolayı gerekli önem almadıkları için böyle acı bir olayı yaşamış olduk. Bu suç örgütünün gerçek yüzünü ortaya çıkaran ilk kişi olmaktan çok mutluyum. FETÖ terör örgütü üyelerini tüm kamu kurumların kazıyacağımıza kimsenin şüphesi olmasın."

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!