Emekçinin hakını vermeyen hiçbir müessese başarılı olamaz

Güncelleme Tarihi:

Emekçinin hakını vermeyen hiçbir müessese başarılı olamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:24

Emekçinin hakını vermeyen hiçbir müessese başarılı olamaz

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)Genel İş Sendikası, 231 kadrolu belediye işçisi için toplu sözleşme törenine imza attı. Belediye Başkanı Fethi Yaşar sözleşme sonrası yaptığı açıklamada, "Emekçinin hakkını vermleyen hiçbir müessese başarılı olamaz" dedi. Sözleşme kapsamında taban ücret yüzde 17, sosyal yardımlar yüzde 25, yemek bedelleri yüzde 25, doğalgaz yakıt yüzde 10 ve ücretler birinci yıl yüzde 10 ikinci yıl ise yüzde 10 olarak arttırıldığı belirtildi.
Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, belediye başkan yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Turan Kütükbaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.
Sözleşme töreninde belediyede çalışan personel sayısını göreve geldiği günden bu yana bin 800'den 3 bin 260'a çıkardıklarını belirten Başkan Yaşar, “50 yılı aşkın süredir siyaset yapıyorum. Ticaretten, tüccarlıktan, sanayicilikten geliyorum. Emekçinin hakkını vermeyen hiçbir müessese başarılı olamaz, ayakta kalamaz. İster özel olsun, ister genel idare olsun, ister yerel idare olsun emeğin hakkını veremeyen, gününde işçisinin maaşını ve işçisinin tazminatını ödeyemeyen hiçbir müessesenin, Anadolu deyimiyle iki yakası bir araya gelmez. Ben göreve geldiğimde belediye bünyesinde bin 800 çalışanımız vardı. Şuanda 3 bin 260 kişilik bir aileyiz. Hem istihdam yarattık hem işçimize emekçimize sahip çıktık. Bununla da yetinmedik, siyasetçi olarak seçim meydanlarında ne söz verdiysek fazlasını gerçekleştirdik" dedi.
İŞÇİMİZE İKİNCİ GÜN MAAŞ ÖDEMEDİK
Alkışlar eşliğinde konuşmasına devam eden Yaşar, nisan ayında çalışanların 83'üncü maaşını ödeyeceklerini vurguladı. Yaşar, “Hiçbir işçimize ikinci gün maaş ödemedik. Çünkü bizim öncelikli işimiz emeğe saygı duymak. Sosyal demokrat bir belediyeyiz ve bu anlayışla emekçinin hakkını zamanında veriyoruz. Bunları imzalamak kolay. İmzalar atılır, sözler tutulmaz. Önemli olan imza attığınız belgede yazılanları gününde yerine getirebiliyor musunuz, eğer getiriyorsanız başarılı bir yöneticisinizdir. Biz kaynağı doğru kullandık. Borçlu bir belediyeyken bankalarda en itibarlı belediyelerden biri haline geldik. Yenimahalle'yi hep birlikte bu seviyeye getirdik. Bu benim itibarım değil, burada çalışan tüm çalışanlarımızın itibarıdır. Bugün imzaladığımız toplu sözleşmede taban ücret yüzde 17, sosyal yardımlar yüzde 25, yemek bedelleri yüzde 25, doğalgaz yakıt yüzde 10 ve ücretler birinci yıl yüzde 10 ikinci yıl ise yüzde 10 olarak arttırılmıştır. Hepinize Hayırlı uğurlu olsunö diye konuştu.
BU SIKINTILI SÜREÇTE BİR NEBZE MUTLULUK
DİSK Genel Başkanı Beko da ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı sürece değinerek, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte sizi en azından bir nebze de olsa mutlu edebildiysek ne mutlu bizlere. Bu sözleşmede sizler için ekonomik iyileştirmeler var. Emeğin hakkını vermek için bugün imza atacağız. Emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun diyorumö dedi.
Yüzü emeğe ve halka dönük başkana teşekkür
Genel İş Sendikası Başkanı Çalışkan ise “Yenimahalle'nin emektar işçileri, sizler Ankara'da her zaman emekten yana mücadele verdiniz. Bu mücadeleyi hep beraber devam ettireceğiz. Bu sözleşmede yüzü hem emeğe dönük hem de halka dönük olan ve bu olumlu tepkilere mazhar olan Başkan Yaşar'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruzö diye konuştu.
TAŞERON SİSTEMİNE RAHMET OKUTACAK BİR SALDIRI
Kütükbaş da, “Bu süreçte Yenimahalle belediyemizde çalışan kadrolu arkadaşlarımızın güncel yaşamlarını kolaylaştıracak, ekonomik, demokratik kazanım elde edecekleri toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. Sözünü ettiğim bu kazanımların kalıcı olması için emeğin en yüce değer olduğunu bilen ve bunu bir söylem olmaktan çıkarıp hayatın her alanında gerçekleştirmek isteyenlerin ülkemizde iktidar olması için mücadele veriyoru" dedi. İmza töreninin ardından DİSK/Genel-İş Sendikası Yönetim Kurulu tarafından Başkan Yaşar'a, Başkanvekili Kartal'a ve başkan yardımcılarına başarı plaketi verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!