Emek Yem, Kuzu Ölümlerini Masaya Yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Emek Yem, Kuzu Ölümlerini Masaya Yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 13:11

EMEK YEM YÖNETİM KURULU ÜYESİ RAHMİ KULA, BALIKESİR’DEKİ TÜM YETİŞTİRİCİLERİ SEMPOZYUMA DAVET ETTİ.

Emek Yem tarafından küçükbaş hayvan yetiştiricilerine dönük her yıl düzenlenen eğitim sempozyumunun bu sene konusu koyun ve kuzu sağlığı olarak belirlendi.
Geçtiğimiz yıl Balıkesir çevresinde yoğun olarak yaşanan kuzu ölümleri sonucu bu yıl 3 Kasım Salı günü düzenlenecek sempozyumun konusunu “Koyun- Kuzu sağlığı ve beslenmesindeki son gelişmeler” olarak belirlediklerini belirten Emek Yem Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Kula, Balıkesir’deki tüm yetiştiricileri sempozyuma davet etti.
Geçtiğimiz yıl kuzu kayıpları nedeniyle yetiştiricilerin ciddi bir mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Rahmi Kula, “Geçtiğimiz yıl ülke genelinde düşük doğumlar ve kuzu ölümleri konusunda ciddi bir mağduriyet yaşandı. Yetiştiricilerimize yardımcı olmak için elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bu yıl benzer sorunlar yaşamamak ve yetiştiriciyi bilgilendirmek için koyun ve kuzu sağlığı konusunun işlendiği bir sempozyum düzenlemeye karar verdik” dedi.
Emek Yem Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Kula sempozyum ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “Sempozyuma sosyal sorumluluk çerçevesinde yaklaşıyoruz. Eğitim sonucu alınacak önlemler ile kurtarılacak her bir kuzu hem yetiştiricinin hem de ülkenin kazancınadır. Koyun-kuzu sağlığı ve beslenmesindeki son gelişmeler adlı sempozyum 3 Kasım Salı günü Balkonuk Center toplantı salonunda gerçekleşecek. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Hasan Batmaz ve Beslenme Uzmanı Veteriner Hekim Erkan Şen konuşmacı olarak katılacak. Sempozyum 11.00’de başlayacak. Sempozyuma katılan yetiştiricilerimize düzenlenen çekiliş ile sürpriz hediyeler vereceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!