Embriyonu OHAL aldı

Güncelleme Tarihi:

Embriyonu OHAL aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 22:24

AL Jazeera Türk’ün haberine göre darbe girişimi sonrası kapatılan kurumlardan İstanbul Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’ndeki hastalardan Ayşen Öztürk (35) birkaç gün sonra naklini beklediği embriyonlara ulaşamadı.

Haberin Devamı

Öztürk’ün doktoru kendisine “Büyük olasılıkla embriyonlar Süleymaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aktarılacak” dedi. Ancak hastane kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini söyledi. Öztürk şaşkınlığını şöyle anlattı: “Üç gündür kendime gelemiyorum, kaygılandım. Embriyonların nakledilirken kaybolabileceğini düşündüm.”

Merkezdeki embriyonların tümünün Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildiği öğrenildi. Kapatılan hastanede tedavi görenler isterlerse burada tedavilerine devam edecek ya da embriyonlarını prosedürlere göre alıp başka bir hastaneye gidebilecek.

Agos’a konuşan hastane sahibi ve kurucusu Ermeni doktor Aret Kamar şunları söyledi: “Benim böyle bir yapıya mensup olmadığım aşikâr. Kaldı ki öyle bir gerekçe de bize gösterilmedi. Bizi en çok üzen de hastaların mahrem dosyalarına el koymaları oldu.”

BAKMADAN GEÇME!