Elyaf, yorgan ve yastık insan sağlığını tehdit ediyor

Güncelleme Tarihi:

Elyaf, yorgan ve yastık insan sağlığını tehdit ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 10:27

Elyaf, yorgan ve yastık insan sağlığını tehdit ediyor

Haberin Devamı

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)- KONYA Yorgancılar Odası Başkanı Cengiz Çiftçi, yaygın olarak kullanılan yorgan ve yastıkların elyaftan yapıldığını, ucuz ve yıkanabilir olduğu için de tercih edildiğini hatırlatırken, petrol atığından yapılan ve suni olan elyafın insan sağlığı için zararlı olduğunu söyledi.
Oda başkanı Çiftçi, elyaftan yapılan yastık ve yorganın kansere neden olabileceğini ifade etti. Ucuz ve yıkanabilir olduğu için tercih edilen yorgan ve yastıklar genellikle elyaftan yapıldığını hatırlatan Çiftçi şöyle dedi:
"Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Kanserden başlayıp her türlü hastalığa sebep oluyor. Başımızı koyduğumuz üzerimize örttüğümüz elyaf yastık ve yorgan ile sabaha kadar solunum yapıyoruz. Ağzımızdan ve burnumuzdan aldığımız solunumlar akciğerlerimizi etkiliyor. Oradaki damarlarımıza tıkama yapıyor. İç organlarımızı yavaş yavaş etkiliyor. Hatta bu bizim genlerimizi de bozarak çocuklarımızın da genlerini etkiliyor. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatır, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır. Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının."
Doğal olan yün ve pamuğu kullanmanın insan sağlığı açısından daha faydalı olduğuna dikkat çeken Çiftçi şunları söyledi:
"Yün ve pamuktan, yorgan ile yastığı tercih edenler daha sağlıklı olur. Bunun için kullandığımız, kazaklarımızda, ceketlerimizde, pantolon ve çoraplarımızda yorgan, yatak ve yastıklarımızda doğal olduğu için pamuk ve yün olmasına özen göstermemiz lazım."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!