Elveda binbaşım

Güncelleme Tarihi:

Elveda binbaşım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 20:35

Tunceli’de şehit olan Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Ankara’da uğurlandı. Silah arkadaşları ise dağda çekilmiş bu eski fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak binbaşıya ‘veda’ etti.

Haberin Devamı

Tunceli'de terör örgütü PKK’yla çatışmada şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ağıtlar ve gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 39 yaşındaki Binbaşı Güzel için dün önce Elazığ’da tören düzenlendi, cenaze sonra Ankara’ya gönderildi. Şehit Binbaşı Güzel’in Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında Ankara’da Kocatepe Camisi’ne getirilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Elveda binbaşım

Cenaze törenine şehit binbaşının eşi Burcu Güzel, 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine Güzel ve babası Yılmaz Güzel ile diğer yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve askerler katıldı.

Haberin Devamı

Elveda binbaşım

ŞEHİT ANNESİNİN TEPKİSİ

Programları nedeniyle törene katılamayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Cenaze törenine, şehidin annesi Emine Güzel’in sözleri damga vurdu. Gözyaşlarına boğulan anne, “Onların askerleri vurdu oğlumu. Zindana atsınlar isterseniz beni, zindana atsın beni. Onun PKK’lı askerleri vurdu onu. Ne yaptı benim oğlum onlara... Bir karıncayı bile incitmezdi, kimse için kötü düşünmezdi. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu” diye ağıtlar yaktı.

Elveda binbaşım

Acılı aile daha sonra cami avlusunda kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladı. AK Partililerden aileye taziye için gelen ilk isim AK Parti Ankara Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler oldu. Emrullah İşler geldiği sırada acılı anne, “Getirmeyin bunları dedim valiye. Valiye tembih ettim, getirmişler” diyerek tepki gösterdi. AK Partili İşler, şehit yakınlarına taziyesini sunamadan ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Selami Altınok geldi. Bakanlar şehidin babasına taziye sunarak ayrıldı. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da taziyelerini sundu. Binbaşı, Kocatepe Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kocatepe Camisi’nde şehit binbaşı Yavuz Sonat Güzel’le birlikte emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Soyöz de son yolculuğuna uğurlandı.

Elveda binbaşım

ŞEHİT ŞİİRİ

Arkadaşları sosyal medyada şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in bölgede katıldığı bir operasyondan dönerken çekilmiş fotoğrafını şu şiirle paylaştı:

Hayat bu,
Bir varmış bir yokmuşsun,
Sanki hiç olmamışsın,
Hiçbir anneyi gecenin bir yarısı bir tekmede uyandırmamışsın
Hiç ateşler içinde yanarken bir babayı gözleri yaşlı bırakmamışsın
Sanki hiç ağlamamışsın,
Hiç mum ışığında ödev yapmamışsın gibi,
Öğretmenin hiç kulağını çekmemiş,
Hiç aşık olmamışsın gibi…
Hayat bu
Ha olmuşsun ha olmamışsın
Sanki hiçbir kadını dul bırakmamışsın,
Hiçbir evladı babasız koymamışsın gibi,
Yağmur altında düşmanın böğrüne yürümemişsin
Gözü pek, fena deli,
Hiç hayal kurmamışsın sanki,
Sanki deniz kıyısında emeklilik düşleri sana haram gibi,
Ardında kalanları hiç düşünmemişsin gibi,
Ağlattığın akranlarını,
Hiç yan gelip yatmamışsın,
Hiç dert yanmamışsın gibi,
Binbaşım,
Sanki hiç yaşamamışsın gibi,
Kahpe paslı bir kurşun,
Maliyede kaydı yedi buçuk lira,
Tüm hayallerinin bedeli…
Oldu mu şimdi peygamberin arkadaşı?
Oldu mu şimdi?

Elveda binbaşım
Tunceli’de çatışma: Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel şehit oldu

YER-GÖK BİNBAŞI OPERASYONU
Tunceli'de Jandarma Özel Harekat Timi’nden Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in PKK’lı teröristlerce şehit edilmesinden sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri tüm bölgeyi kapsayacak şekilde havadan ve karadan yoğun bir operasyon başlattı.

Tunceli ve Şırnak’a ağırlık verilen operasyonlara Bordo Bereliler olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı askerleri de katıldı. Tunceli kırsalında Sikorsky helikopterlerle uçar birlik harekâtı yapılarak teröristlerin kaçış yolları kesildi. Askeri kaynaklar, kaçmaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini söylediler. Genelkurmay Başkanlığı ayrıca Tunceli merkezde de PKK’ya operasyon yapıldığını bildirdi. Operasyonlarda PKK’ya ait iki adet piyade tüfeği, iki adet dolu piyade tüfeği şarjörü, birer adet el bombası, el telsizi, el dürbünü, gece görüş gözlüğü ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildiği belirtildi. METİNA’YA HAVA HAREKÂTI Hava taarruzlarında Kuzey Irak’taki PKK kampları da hedef alındı. Gara’ya hava harekâtından sonra PKK’nın Kuzey Irak’taki Metina kampı da Türk jetlerinin hedefi oldu. Diyarbakır ve Malatya-Erhaç’tan kalkan F-16’lar ile F-4 2020’ler, PKK’ya ait 11 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları imha etti.

(UĞUR ERGAN – ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!