Elton'ın bahçe aşkı

Güncelleme Tarihi:

Eltonın bahçe aşkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yazı işlerimizin serin, sabah sessizliğinde bir sihir gibi yayılıyordu o şarkı...‘‘Rüzgardaki Mum’’ çalıyordu. Titretiyordu insanı. Dış haberlerdeki masama döndüm. Yabancı gazeteler gelmişti. Heyecanla, keyifle okudum İngiliz The Times Gazetesi’nin ekini. O güzelim yazı, Elton John'u mutlu, renkli, zengin dünyasına götürüyordu. O'nun sadece harika şarkıları değil, şiir gibi bir bahçesi, çiçekleri, meyvaları, sebzeleri vardı. Bunlar Elton'ın en kıymetlileriydi.

Berkshire'daki malikanesi, Elton'ın en sevdiği yuvası, canı, ruhu, hayatı, her şeyi. Bahçe aşkı çocukluğuna uzanıyor. Büyükbabası 5 yaşındayken ölüyor. Büyükannesi Ivy'nin ikinci eşi, bacağının tekini Birinci Dünya Savaşı'nda kaybetmiş Horace Sewell bir bahçe sihirbazı. Her fidanı yeşertiyor, güller, krizantemler, yıldız çiçeklerine hayat veriyor. Ivy de hünerli, zevkli bir bahçıvan ve Elton doğaldır ki etkileniyor ve şöyle diyor: ‘‘Mevsimler önemlidir. Bitkilerin büyümesini izlemek büyüleyicidir. Bitkiler, çiçekler hayatımızın bir parçası. Küçüklüğümde bahçeli bir evde oturuyorduk. Her zaman severdim yeşili, ama bahçecilikte pek yetenekli değilim’’

Yaklaşık 12 hektara yayılan, kestane ağaçları dizili patikaları, ufak gölü, serasıyla, güllerle süslenmiş heykelleriyle Sir Roy Strong'un imzasını taşıyan Elton'ın bahçesi 18'inci yüzyıl İtalyan tarzı. Altı yıllık bir geçmişi var. Şimdi de çiçeklerle ilişkisini aktaralım. Krizantemler Elton'a ölümü çağrıştırıyor. Karanfilleri vazoda ya da bir erkeğin yakasında görmeye dayanamıyor. Elton'a göre karanfiller bahçede güzel. Şen çocukluğunu anımsatan laleler, manolyalar favorisi. Çiçekler müziğini etkiledi mi? Pek değil, ama melodilerini hazırlarken yanı başındaki çiçeklere itirazı yok.

Galler Prensesi Diana'nın bahçe desinatörü Rosemary Verey çok yardımcı oluyor Elton'a. Kuytu köşeleri yeğliyor Elton. Verey sevimli çardaklar yaratıyor. Can dostları Gianni Versace, Diana'nın acılarına dayanabilmek için kaçıyor, sığınıyor bu çardaklara, dertlerini demliyor.

Sebzeleri de çok seviyor. Bahçesindeki tüm sebzeler doğal yöntemle yetiştiriliyor, daha sağlıklı ve lezzetli. Bir de ödülü var. Bahçesinin gururu dev balkabağı 85 kg. ağırlığıyla üçüncülük kazanıyor. ‘‘Hayatımda böyle büyük bal kabağı görmemiştim’’ diye övünüyor, seviniyor ünlü şarkıcı.

Süperstar bahçenin baş sorumlusu Charlie'nin beş yardımcısı daha var. Londra, Atlanta ve Fransa'nın güneyinde de villaları olan Elton John için Berkshire'ın çok özel bir yeri var. Yaldızlı kapılarından içeri girdiğinde huzur doluyor tüm benliği. Bir turneye çıktığında ölesiye özlüyor malikanesini, bahçesini. Mevsimlerle birlikte bahçesinde yaşanan değişimleri bir çocuk merakıyla seyrediyor. Sabah erkenden uyanıyor, güneşin doğuşunu gözlüyor ve yaşamın, yaşamanın ne güzel olduğunu bir kez daha farkediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!