Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Elon Musk'ı kabul edecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Elon Muskı kabul edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 11:08

Yerli otomobil üretmek için 5 babayiğidi açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.30'da Elon Mask ile görüşme yapacak. Teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Elon Musk ve Erdoğan görüşmesinin sonucu merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de elektrikli otomobil pazarının öncü ismi Tesla Motor’un CEO’su Elon Musk ile biraraya gelecek. Beştepe’de saat 15.30’da yapılacak görüşmede çalışmaları başlayan yerli otomobil konusunda görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Erdoğan, yerli otomobil konusunda 5 babayiğite çağrıda bulunarak, “Doğrudan hibrit ve elektrikli otomobile yönelmek isterlerse daha da memnun oluruz. Kararları ne olursa olsun, biz kendilerine her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türk milletini, bu büyük hayaliyle buluştursunlar" demişti.

Elon Musk kimdir?

Peki teknoloji dünyasının son günlerde en çok konuşulan kişilerinden biri olan Elon Musk kimdir

Elon Musk, Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. Elon Mask, Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu . 2002 yılında online alışveriş devi eBay'e satan  Elon Musk, aynı yıl SpaceX'i  kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.

Haberin Devamı


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Elon Muskı kabul edecek

Musk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı görüşme programı Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde de yer aldı

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!