Elmasoğlu: "İEF’de inovasyon rüzgarı esecek"

Güncelleme Tarihi:

Elmasoğlu: İEF’de inovasyon rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 12:18

Elmasoğlu: "İEF’de inovasyon rüzgarı esecek"

Haberin Devamı

EGE İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu, 85. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) kent ekonomisine doping etkisi yapacağını, inovasyon rüzgarı eseceğini söyledi.
26 Ağustos tarihinde açılacak İEF’nin köklerinin İzmir İktisat Kongresi'ne uzandığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de fuarlar kurulmasını istediğini dile getiren Elmasoğlu, tarihi bir miras olan İEF’ye sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de İEF’nin adına yakışır bir organizasyon gerçekleştirdiğini dile getiren Elmasoğlu, "Bu yıl fuar yeni bir anlayış ve konseptle karşımıza çıkıyor. Son yıllarda tartışılan İEF, İzmir’in tasarım ve inovasyon kenti olma hedefine uygun şekilde inovasyon temasıyla bu yıl kapılarını açıyor. İEF’nin kültür ve turizm boyutuyla da zenginleştiğini görüyoruz. İnovasyon ana teması da özellikle Ar-Ge çalışmaları sonucu ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek katma değerli üretimin kentimizde gerçekleştirilmesi açısından da çok yerinde. İzmir yetişmiş insane gücü ve lojistik avantajları ile yüksek katma değerli üretim hedefine uygun bir kent. İEF’de bu yıl bu hedefe ulaşılmasında pozitif bir katkı sağlayacak" dedi.
KENT EKONOMİSİNE KATKI
İEF’nin hayata geçmesinde emeği geçenlere, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere teşekkür ettiğini ifade eden Elmasoğlu, fuarın yarattığı hareketlilik ile İzmir ve ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladığını, kentin tanıtımında da etkili olduğunu kaydetti. Elmasoğlu, 85. İEF’nin İzmir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!