Elmalı'da tarıma destek

Güncelleme Tarihi:

Elmalıda tarıma destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 14:15

Elmalı'da tarıma destek

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarihi Elmalı ilçesinde tarıma desteğini sürdürüyor. Yuva, Yapraklı mahallelerinin ardından Eskihisar'daki tarım arazileri kapalı devre sulama sistemine kavuşuyor.

Antalya tarımına yaptığı 210 milyon liralık yatırımla tarıma destekte çığır açan Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Elmalı tarımını kalkındıracak projeler, hayata geçiriliyor. Daha önce Elmalı Yuva'da 5 bin dekar, Yapraklı'da 360 dekar araziye kapalı devre sulama sistemi kuran Büyükşehir Belediyesi, son olarak Eskihisar mahallesindeki arazileri modern tarımla tanıştırıyor.

2 BİN DÖNÜM ARAZİ SULANACAK

8 kilometre hat uzunluğuna sahip projenin tamamlanmasının ardından 85 dağıtım noktası ile Eskihisar'daki 2 bin dönüm tarım arazisinin sulama ihtiyacı karşılanacak. Daha önce açık hattan yapılan sulamanın, kapalı devreye alınarak su israf ve kayıplarının önüne geçilecek. Ürün ve verim artarken, çiftçinin kazancı katlanacak. Yüzde 40'ı tamamlanan projenin Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Bugüne kadar toplam 11 mahallede kapalı sistem sulama tesisi yapan ASAT Genel Müdürlüğü, 17 bin 960 dekar tarım arazisini modern sulama sistemine kavuşturdu. ASAT'ın bu çalışmaları tarımla uğraşan vatandaşın yüzünü güldürdü. Eski usul sulama sistemleri nedeniyle zaman kaybı yaşayan vatandaşlar, kapalı devre sulama sistemleri sayesinde tarlalarına giderek vanayı açmak suretiyle sulama yapabiliyor. Kapalı devre sulama sistemleri ürün çeşitliliğini artırırken, seracılık yapılabilmesine de olanak sağlıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!