Elmadağ’da köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ’da köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:51

ANKARA’nın Elmadağ İlçesinde 5 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi tepkilere neden oldu. İlçe sakinlerinden Cihan Çetin, doğanın sadece insanlara ait olmadığını, tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu belirterek, yapılan bu katliamın vicdansızlık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hayvanların katledilmesinin vicdansızlık olduğunu belirten Cihan Çetin, "Elmadağ ilçesi Üçevler Mahallesi Deveci bölgesine sokaklardan toplanarak getirilen hayvanlara burada zehirli yiyecekler verilerek 5 köpeğin ölümüne neden olundu. Doğa yalınız bizlere ait değil, tüm canlıların yaşam hakkı vardır. ’Ben bu hayvanlardan rahatsız oluyorum’ diye hiç kimsenin canlıları katletme hakkı yoktur. Bu vicdansızlığı yapanların tespit edilerek adalet önünde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Elmadağ İlçesi’ne yakın bölgelerden kedi ve köpek getirilerek bırakıldığına dikkat çeken Çetin, "Elmadağ İlçesine yakın bölgelerden kedi ve köpekler getirilerek bırakılıyor. Pet shoplardan elde edilen bu hayvanlar, bir süre evlerde bakıldıktan sonra hevesi geçen veya bakımı zorlaşması sonucu insanlar doğaya bırakıyorlar. Hazır mamalarla beslendiği için doğada yiyecek bulamıyorlar ve uyum sağlayamadıkları için de telef olup gidiyorlar. Bu da bir hayvan katliamıdır" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!