Elmadağ’da kültür sanat şenliği

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ’da kültür sanat şenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2008 00:00

Elmadağ'da Kaymakamlık ve belediyenin işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Ankaralı sanatçıların verdiği konser, izleyenlere neşeli saatler yaşatırken, esnaflar ise kurduğu standlarda ürünlerini sergileme fırsatı buldular.

Şenlik kapsamında yöreye ait tirit yemeği ve höşmerim tatlısı yarışmasında ev hanımları birbirleriyle yarışırken, işsizlikten yakınan esnafın ise sattığı ürünlerle az da olsa yüzü güldü. Etkinlikte konuşan Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, "Kültür ve Sanat Şenliğ ile insanlarımızın mutlu olmasını, kültürümüzün ve geleneklerimizin gelecek nesillere aktarılması amaçlanmaktadır. Elmadağ insanı eğitimde, kültürde ve sanatta öne çıkarak ilçesini tanıtmalıdır. Biz de bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt ise, yöreye ait yemek ve tatlıları ulusallaştırmak istediklerini belirtirken, "Bu nedenle tirit yemeği ve höşmerim tatlısı yarışması düzenledik. Burada en iyi aşçımızı belirlemeye çalışacağız. Amacımız, birlik ve beraberliği sağlamak, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkıp, bizden sonraki nesillere aktarmaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!