Elmadağ Çocuk Meclisi'nden ilk toplantı

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ Çocuk Meclisinden ilk toplantı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 13:29

Elmadağ Çocuk Meclisi'nden ilk toplantı

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)- ELMADAĞ'da yaşayan çocukların problem ve taleplerini ifade etmelerini, çözümünde ise aktif rol almalarını sağlamak, çocukların içinde yaşadığı ülkenin, manevi, ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri, geleceklerine güvenle bakabilmeleri amacıyla kurulan Çocuk Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Elmadağ Belediye Başkanlığında toplanan Meclis'in birinci dönem ilk birleşiminde toplantı gündemi okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, açılış konuşması, meclis başkanlığının seçimi, 2 asıl, 2 yedek meclis katibi seçimi, meclis 1. ve 2. Başkan vekilinin seçimi, komisyon üyelikleri seçimi (Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu), çocuk zabıta seçimleri yapıldı.

Toplantıya katılan Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Çocuk Meclisi Komisyon çalışmalarıyla çeşitli kararlara imza atabilecek ve aldıkları kararları Elmadağ Belediye Meclisi'ne tavsiye olarak sunabilecekler. Bizlerde Meclis toplantımızda bunları değerlendirmeye alarak kanunlar çerçevesinde belirli bir program dahilinde gereğinin yapılması için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!