Elma üreticisi köylülere çevrecilerden hasat desteği

Güncelleme Tarihi:

Elma üreticisi köylülere çevrecilerden hasat desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 14:10

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'ndeki hasat için işçi bulmakta zorlanan elma üreticilerine, Kazdağları'nda siyanürle altın çıkartılmak istenmesine karşı birlikte mücadele verdikleri çevreciler ve doğa severlerden destek geldi. 10'arlı gruplara ayrılan toplam 60 çevreci, köylülerle hasat yaptı.

Haberin Devamı

Bayramiç Türkiye'nin elma üretiminin yüzde 6'sını karşılıyor. 60 bin dekar alanda toplam 1024 üreticinin elma yetiştirdiği ilçede, hasat için işçi bulmakta güçlük çekiliyor. 300 tarım işçisinin İşkur tarafından orman işçisi olarak işe başlatılması üzerine elma hasadında çalıştıracak kimse bulamayan üreticilerin yardımına İDA Dayanışma Derneği üyeleri yetişti. Doğaseverler ve çevrecilerin oluşturduğu 60 dernek üyesi otobüslerle Evciler Köyü'ne gelerek elma hasadı için köylülere destek verdi. 10'arlı gruplara ayrılan çevreciler, lastik ayakkabı ve şalvar giyerek, köylülerle birlikte iki gün boyunca elma topladı. Çevreciler, 10-11 Ekim'de daha kalabalık bir grup halinde gelerek, yine köylülere hasatta yardımcı olacaklarını söyledi.
İDA Dayanışma Derneği üyesi Güneş Değirmenci, "Kazdağları'nda, siyanürle altın çıkartılmak istenmesine karşı verdikleri mücadelede köylüler bizimle hareket ettiler. Şimdi biz de onlara bu zor günlerinde yardımcı olup, birlikte hasat yaptık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!