Elma mı, armut mu? Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin!

Güncelleme Tarihi:

Elma mı, armut mu Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2017 11:04

Vücut tipinize göre yapmanız gereken egzersizler farklılık gösteriyor. Böylece yağ yakımını hızlandırarak daha formda bir vücuda kısa sürede kavuşabilirsiniz. İşte vücut tipine göre egzersiz önerileri...

Haberin Devamı

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanında hareketli yaşam tarzı, şüphesiz ki hem kilo kontrolü için hem de sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz. Mutlaka günlük olarak belli bir süreyi egzersize ayırmak gerekiyor. Peki, yapılacak egzersizler neye göre belirlenmeli?

Egzersiz türünü vücut şekline göre belirlemek yağ yakımı konusunda size yardımcı olabilir. İki başlık altında toplamak gerekirse özellikle kol, omuz, karın çevresi gibi vücudun üst kısmında kalınlaşma olan kişiler elma tipi, daha çok kalça ve bacak gibi vücudun alt kısmında kalınlaşma görülen kişiler ise armut tipi vücuda sahiptir. Egzersiz türlerini belirlemek konusunda elma tipi kişiler daha çok kol, karın, bel bölgesindeki kasları çalıştırmaya yönelik; armut tipi kişiler ise daha çok kalça ve bacak kaslarını çalıştırmaya yönelik egzersizler yapmalıdır.

Haberin Devamı

Elma mı, armut mu Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin

Elma Vücut Tipi İçin Egzersizler

Yüzme: En çok önerilen egzersizlerden biri olan yüzme, tüm vücutta genel bir çalışma sağlamasıyla beraber özellikle kol, omuz, bel çevresi gibi vücudun üst kısmına yönelik egzersizlerden biridir.

Eliptik Bisiklet: Normal bisikletten farkı pedalların ayakta durarak çevrilmesidir. Bu şekilde karın kaslarının çalışması hedeflenir. Zamanla zorluk derecesini yükselterek alınan verimi artırabilirsiniz.

Â

Elma mı, armut mu Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin

Yürüyüş: Düzenli olarak günde 1 saat tempolu yürüyüş yaparak karın çevresinde birikmiş olan fazla yağların azaldığını görebilirsiniz.

Pilates: Kasları güçlendirmek, yağ oluşumunu önlemek, bel kıvrımını belirginleştirmek ve sarkmaları engellemek adına düzenli olarak pilates yapabilirsiniz.

Elma mı, armut mu Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin

Armut Vücut Tipi İçin Egzersizler

Haberin Devamı

Koşu: Yağ yakımı için fazla enerji harcatan egzersizlerden biri olan koşu, 30’ar dakika olarak günde iki kez yapılabilir. Yavaş tempo ile başlayıp alıştıkça artırmak gerekir.

Çapraz Mekik: Dizler kırılarak sırt üstü yatılır. Eller başın altında birleştirilir ve sol dirsek ucu sağ dize, sağ dirsek ucu sol dize karın üzerinde temas edecek şekilde mekik hareketi yapılır.

Elma mı, armut mu Egzersizinizi vücut tipinize göre belirleyin

Squat: Basen, kalça, bacak ve karın kaslarını aynı anda çalıştırıp, devam edildiğinde vücutta gözle görülür bir şekillenme sağlar. Bu hareket için bacaklar omuz genişliğinde açılır. Kollar öne uzatılıp kalça iyice dışarı çıkarılarak çömelme hareketi yapılır. Baldırlar yere paralel olacak kadar eğilip kalkılır. Setler halinde devam edilir.

Haberin Devamı

Lunge: Özellikle bacak kaslarını çalıştıran lunge hareketi bir ayağın bir adım öne atılarak diğer dizin yere temas ettirilmesi ile yapılır.

BAKMADAN GEÇME!