Ellerinde pankartlarla Kaymakama geldiler

Güncelleme Tarihi:

Ellerinde pankartlarla Kaymakama geldiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 13:16

Ellerinde pankartlarla Kaymakama geldiler

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun Kaymakam Recep Soytürk, kansere karşı her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu söyledi.

4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde görevli hekimler ile öğrenciler İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.  Kaymakam Recep Soytürk, kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu, bu doğrultuda gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse taşra teşkilatlarında kanser ile ilgili farkındalık oluşturma ve kanserle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi. Soytürk, tüm insanların birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik tedbir alacak gücünün var olduğunu ve Dünya Kanser Günü vesilesiyle 'Yapabiliriz veya yapabilirim' gayreti çerçevesinde kansere karşı mücadelede bir fark yaratılabileceğini dile getirdi.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan, üzerinde sağlıklı beslenmek, spor yapmak ve kanser ile ilgili farkındalık oluşturacak yazıların bulunduğu afiş ve pankartlarla yapılan ziyarette konuşan  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, "İskenderun İlçe Sağlık müdürlüğü olarak, hem çocuklarımızın erken yaşta kanserden korunma ve sağlıklı yaşama bilincini oluşturmalarını sağlamak, hem de ailelerinin konu ile ilgili farkındalıklarını artırarak çocuklarına bu konuda örnek olmalarını arttırmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bağlı KETEM de yapılan taramalarımız sonucunda 49 kadının meme kanseri, 3 kadının Serviks Kanseri ve 1 kişinin de Kolon Kanseri için erken tanı alması sağlandi" dedi.

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!