Michael Jackson'ı kim canlandıracak?

Güncelleme Tarihi:

Michael Jacksonı kim canlandıracak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 20:17

Pop’un kralı olarak nitelendirilen Michael Jackson’ın isteği yerine getirilmedi. Ünlü yıldızın hayatını beyaz bir oyuncu canlandıracak. Merhumun isteğinin yerine getirilmemesi medya dünyasında olay yarattı. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yakın zamanda yayın hayatına başlayacak olan “Elizabeth, Michael & Marlon” isimli yeni televizyon dizisinde merhum Michael Jackson'u dünyaca ünlü aktör Joseph Fiennes canlandıracak. Popun kralı olarak nitelendirdiğimiz Michael Jackson'ı beyaz bir oyuncunun canlandıracak olması medya dünyasında büyük tartışma konusu oldu.

Ünlü pop yıldızı ölmeden önce 2003 yılında Oprah Winfrey ile yaptığı bir röportajda, eğer bir gün hayatı beyazperdeye taşınırsa, kendisini canlandıracak aktörün siyahi olmasını istediğini belirtmişti.

Ancak ne yazık ki ünlü yıldızın bu isteği yerine getirilemeyecek. Yakın zamanda ekranlara gelecek olan “Elizabeth, Michael & Marlon” dizisinde Michael Jackson’ı beyaz bir oyuncu olan Joseph Fiennes canlandıracak.

Bu olay birçok eleştirmen tarafından olumsuz olumsuz yönde eleştiri aldı. Ancak Michael Jackson’ı canlandıracak olan ünlü aktör ,, kendisinin bu role uygun olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Daha önceki yıllarda “Shakespeare In Love” dizisinde yer alan ünlü aktör, Entertainment Tonight dergisine verdiği röportajda "Ben Londralı, orta sınıf bir beyaz aktörüm. Bu rol teklif edildiğinde sizin kadar ben de şaşırdım. Ancak Michael Jackson'ın pigmentasyon sorunu olduğunu biliyorsunuz. Muhtemelen benden daha beyazdı." açıklamasında bulundu.

Michael Jacksonı kim canlandıracak

Bahsi geçen “Elizabeth, Michael & Marlon” 30 dakikalık bir komedi dizisi olacak. Bir şehir efsanesinin konu aldığı dizide Michael Jackson, yakın arkadaşları olan Elizabeth Taylor ve Marlon Brando'yu Madison Square Garden'da vereceği konsere davet etmiştir. Konserin ardından ertesi gün yani 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle tüm uçak seferleri iptal edilir.

Bunun ardından üç arkadaş bir araba kiralayarak Kaliforniya'ya giderler. Jackson'ın eski çalışanı, "Üçü birden neredeyse Ohio'ya kadar gittiler. Arabayı da kendileri kullanıyordu. Yol boyunca birçok fast-food restoranında mola verdiler" diyor.

Haberin Devamı

Dizide Stockard Channing, Elizabeth Taylor olarak karşımıza çıkacak. Brando'yu ise deneyimli İskoç oyuncu Brian Cox oynayacak. Gazeteci yazar Neil Forsyth ise senaryodan sorumlu ekibin başında yer alıyor.

'Elizabeth, Michael & Marlon' bu yıl içinde Sky Arts televizyon kanalında ekranlara gelecek. 

BAKMADAN GEÇME!