'Elimizin uzandığı her kız çocuğuna yardım etmeye devam edeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Elimizin uzandığı her kız çocuğuna yardım etmeye devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:46

Birleşmiş Milletler (BM) ve Aydın Doğan Vakfı’nın girişimleriyle, Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı, "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: Kapsayıcı ve Kaliteli Eğitim ile Çocuk Yaşta Evliliğe Son" ana temasıyla İstanbul’da düzenleniyor. Konferansın açılışında konuşan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Aydın Doğan Vakfı olarak bizim en öncelikli konumuz kız çocuklarının eğitimi. ’Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğine verdiğimiz desteği devam ettireceğiz. Bunun dışında kız çocuklarına üniversite vermek gibi, elimizin uzandığı her kız çocuğuna yardım etmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Hilton Oteli’ndeki konferansın sunuculuğunu Kanal D spikeri Gözde Atasoy Kökçü yapıyor. Konferansın açılışına Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve BM Mukim Koordinatör Kamal Malhotra katıldı.

"KIZLARIMIZA, ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM"

Konferansın açılışında konuşan Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Bugün dünyada 500 milyon okuma yazma bilmeyen kadın var. 200 milyon kadın reşit olmadan evlendirilmiş. Harekete geçmezsek önümüzdeki 10 yılda 100 milyon daha kadın çocuk yaşta evlendirilecek. Temel insanlık hakkı olan eğitim hakkı ellerinden alınan bu çocuklar şiddete maruz kalıyor. Bu duruma dur demek için BM ’Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ söylemiyle bütün dünyayı harekete geçmeye çağırdı. Bizler de basın olarak, akademisyenler olarak sivil toplum örgütleri olarak el ele verip çalışmalarımıza ivme kazandıralım, kızlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkalım" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"KIZ ÇOCUKLARINA YAPILAN YATIRIM ÇARPAN ETKİSİ YAPAR"

Hanzade Doğan Boyner, "Biliyoruz ki eğitime devam eden çocuk, şiddete karşı kendini daha iyi korur. Biliyoruz ki kız çocuklarına doğdukları günden itibaren eşit hakları verirsek, eşit sevgiyi gösterirsek; mutlaka hayatta kendilerine bir yol çizerler, başarılara imza atarlar. Ve yine biliyoruz ki kız çocuklarına yapılan yatırım çarpan etkisi yapar. Onlarda anne olarak daha aydınlık nesiller yetiştirirler. Sadece cinsiyeti yüzünden toplumunu, nüfusunun yarısını eğitimsiz bırakan, hor gören, şiddet görmelerine izin veren toplumlar, karanlık toplumlar kalmaya mahkumdurlar. Küreselleşen dünyamızda bu toplumlar sadece kendileri karanlık kalmıyorlar. Aynı zamanda etraflarındaki ışıkları da söndürüyorlar. O yüzden küresel barışa giden en önemli yol eğitimden geçiyor. Küresel barışın en önemli anahtarlarından, yapı taşlarından biri eğitim, eğitimde cinsiyet eşitliği. Bunu hepimiz biliyoruz, yapmamız gereken bu konunun önemini gündemden hiç düşürmemek. O yüzden bu konferansı çok önemsiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Boyner, "Aydın Doğan Vakfı olarak bizim en öncelikli konumuz kız çocuklarının eğitimi. ’Baba Beni Okula Gönder’ seferberliğine verdiğimiz desteği devam ettireceğiz. Bunun dışında kız çocuklarına üniversite vermek gibi, elimizin uzandığı her kız çocuğuna yardım etmeye devam edeceğiz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!