Elif'in ilginç öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Elifin ilginç öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 10:54

Ülkesinde voleybol oynarken bir Türk takımının transfer teklifi üzerine ailesiyle Ankara'ya yerleşen Elif Uzun, Türkiye'yi çok sevdiğini ve ülkesine geri dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'te 90'lı yılların başında patlak veren Bosna savaşı sırasında doğan, henüz 1 yaşındayken evleri çatışmalar sırasında yıkılan Uzun, bu nedenle şehir değiştirmek zorunda kaldıklarını ve çok zor günler geçirdiklerini anlattı. Savaş yıllarında kendisinin çok küçük olduğunu, ancak ailesinin o günleri hep anlattığını kaydeden Uzun, şöyle devam etti:
“Savaş gerçekten korkunç bir şey. Bizim de evimiz savaşta yerle bir oldu. Karnınızı doyurmak bir yana su bile bulamıyorsunuz. Çok küçük olduğum için savaş yıllarını net hatırlamıyorum, ama onun bıraktığı izleri iyi biliyorum. Türkiye'de gerçekten çok rahatız ve burayı çok seviyoruz. İnsanlar çok iyi. Yabancılık çekmiyoruz. Ben ülkemde voleybol oynarken şimdiki antrenörüm ve kulüp yöneticilerimiz beni izlemiş. (Ankara'ya gelip İller Bankası'nda forma giymek ister misin) dediler. Ailemden onay aldıktan sonra kabul ettim. 2006'da Ankara'ya yerleştik. 4 yıldır da İller Bankası'nda oynuyorum.”

Batıkent Lisesi 4. sınıf öğrencisi olan ve İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 5 dil bilen Uzun, okula gittiği için Türkçeyi hemen öğrendiğini belirterek, ailesinde doğru düzgün bir tek kendisinin Türkçe konuşabildiğini kaydetti. Annesinin hiç Türkçe bilmediğini, ağabeyi ve babasının ise çat az konuşabildiğini dile getiren Uzun, “Üçü de çoğu zaman benim yardımıma ihtiyaç duyuyor. Buraya çabuk ısındık, ama dil öğrenmek kolay değil. Zamanla ailem de öğrenecek” dedi.

Takımının hücumdaki önemli kozlarından olan Uzun, ligde 5. sırada olduklarını ve iyi bir performans sergilediklerini söyledi. Takımdaki her oyuncunun kazanmak için elinden geleni yaptığını anlatan Uzun, “Çok iyi oyuncularımız var ve iyi oyunlar ortaya koyuyoruz. Lig sonunda kaçıncı oluruz bilmiyorum, ama tek bildiğim çok uyumlu ve kazanmak için var gücüyle çalışan bir takım olduğumuz. Bence önemli olan şampiyon olmak değil, kanının son damlasına kadar mücadele etmek” diye konuştu.

Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nde çok kaliteli oyuncuların forma giydiğini, özellikle çok iyi yabancı oyuncuların Türk ligini tercih ettiğini belirten Uzun, “Bosna Hersek'te voleybol bu kadar gelişmiş değildi, umarım orası da gelişir, ama Türk Ligi gerçekten çok iyi ve ileride bir lig” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!