Elif ve Peter'in nişanı dış basında

Güncelleme Tarihi:

Elif ve Peterin nişanı dış basında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'i kaynak olarak gösterdiler

Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl'ün, Elif Sözen'i oğlu Peter'e istemek üzere İstanbul'a gelmesi başta Alman gazeteleri olmak üzere dış basında da geniş yankı buldu. Yabancı gazete ve ajanslar, haberi Hürriyet'i kaynak göstererek duyurdu. Bu arada başta 4.5 milyon tirajlı Bild olmak üzere birçok Alman gazetesi dün nişan haberini yayınlamak için Hürriyet'i soru yağmuruna tuttu.

Gazeteler Sözen ailesiyle ilgili sorular yöneltirken, nişan haberi Der Spiegel dergisinin internet sitesinde de yayınlandı. Der Spiegel, iyi bir görüşmeci olarak isim yapan Kohl'ün bu yeteneğini yitirmediğini belirterek, ‘‘Kohl, dünürünü de ikna etmeyi başardı’’ diye esprili bir üslup kullandı. Der Spiegel, Kohl'ün nişan yüzüklerini takarken yaptığı konuşmayı da Hürriyet'ten alıntı yaparak aktardı.

Amerikan haber ajansı Associated Press (AP) de, Kohl'ün oğlu Peter'in Türk kızı Elif Sözen ile nişanlandığı yolundaki haberleri, dünyaya Hürriyet'i kaynak göstererek duyurdu. Kohl'ün nişan töreninde yaptığı konuşmalara yer veren Hürriyet'ten alıntılar yapan AP haberinde, ‘‘Kohl, ‘Bu evlilikte evlatlarımızın mutlu olacağına inanıyorum' dedi’’ denildi.

İTALYAN BASINI: KOHL’E TÜRK GELİN

Kohl'ün gizli İstanbul ziyareti İtalyan basınında da geniş yer aldı. Peter Kohl ile Elif Sözen arasındaki aşkın, Helmut Kohl, başbakanken başladığını belirten İtalyan gazeteleri, o zamanlar tepkilerden korkan Kohl'ün şimdi torun sahibi olmak istediğini yazdılar. Elif Sözen ile Peter Kohl'ün tepki çekmemek için Türkiye ve Almanya'dan uzak, Londra'da yaşamayı tercih ettiklerini belirten İtalyan basını, nikáhın büyük olasılıkla Türkiye'de kıyılacağını, Kohl'ün de Türk usulü düğüne katılmayı memnuniyetle kabul ettiğini yazdı.

Alman Tagesspiegel Gazetesi ise Alman Konsolosluğu'nun bile ziyaretten haberdar edilmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!