Elif Doğan Türkmen: Ceyhan'da sorun işsizlik

Güncelleme Tarihi:

Elif Doğan Türkmen: Ceyhanda sorun işsizlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 11:26

Elif Doğan Türkmen: Ceyhan'da sorun işsizlik

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Ceyhan ilçesinde birinci sorunun işsizlik olduğunu söyledi.
Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’u makamında ziyaret eden Elif Doğan Türkmen, Ceyhan’ın sorunları, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi ve Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi projelerinin bir an önce yaşama geçirilmesi ve bu yolla istihdamın arttırılması hakkında fikir alış verişinde bulundu. Daha sonra Ceyhan Ticaret Borsası, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Çiftçi Birliği ve Ceyhan Kent Konseyi'ni de ziyaret eden Türkmen, ziyaretlerinde Ceyhan çiftçisi ve üreticisinin sorunları ve çözümleri hakkında görüş alış verişinde bulundu. Türkmen’e, Kent Konseyi tarafından Adana'ya katkılarından dolayı plaket verildi.

'BİRİNCİL SORUN İŞSİZLİK'
Ceyhan’ın köylerine de giderek hemşehrileriyle bir araya gelen Türkmen, esnaf ve ev ziyaretlerinde gündeme gelen birincil sorunun ilçedeki işsizlik olduğuna değindi. 
İşsizliğin çözümü için yıllardır Meclis’te ve her platformda dile getirdiklerini anlatan Türkmen, "Amaç Adana’nın huzur ve refahı ise biz CHP olarak projelerimizle Ceyhan’ı işsizlik ve yoksulluktan kurtaracağız, vatandaşın yüzünü güldüreceğiz" dedi.
'İŞSİZLİK GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE UYUTULUYOR'
Hükümetin samimi politikalar üretmediğini, geçici çözümlerle sorunun uyutulmaya çalışıldığını öne süren Türkmen, şöyle konuştu:
"Ceyhan artık yoksulluktan kurtulmak istiyor. Sorunun çözümü ve Ceyhan’ın eski parlak günlerine yeniden kavuşturmak için şahsım ve partim adına her platformda, her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Ceyhan'da yoksulluk ve işsizlik sorunlarının çözümü için hükümet tarafından samimi politikalar üretilmemekte, geçici çözümlerle bu yaşamsal sorun uyutulmaktadır. Ceyhan’ın yoksulluk ve işsizlik sorunlarının etraflıca araştırılarak çözümü için gerekli politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması için girişimde bulunuyorum. Çalışma çağındaki her hemşerimizin yetenek ve eğitimine uygun iş sahibi olması ve asgari geçim standardının üzerinde kazanç sağlaması için gereği yapılmalı, bu aynı zamanda her hükümetin sorumluluğudur."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!