Eleştirmenler ikiye ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Eleştirmenler ikiye ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal’in başyapıtları arasında yer alan “72. Koğuş”, ikinci kez beyazperdeye uyarlandı.

Haberin Devamı

FİLMDEN FOTOĞRAFLAR

Filmin basın gösterimi dün Maçka’daki G-mall Sineması’nda yapıldı. 4 Mart’ta vizyona girecek filmi izleyen eleştirmenler, farklı yorumlar yaptı.

KİM NE DEDİ   

Atilla Dorsay: Klasik romanlar sinemaya pek fazla uyarlanmıyor. “72. Koğuş”ta Orhan Kemal klasiğinin olabilecek en iyi şekilde sinemalaştırıldığını görüyoruz. O yüzden bunu çok önemsiyorum. Romanın temel öğeleri yerli yerinde, çok saygın bir çalışma olmuş. Oyunculuklar mükemmele yakın. Özellikle Hülya Avşar’ı çok beğendim. Beklentinin üstünde bir performans sergilemiş.

Uğur Vardan: Orhan Kemal’in klasikleşmiş romanından uyarlanan “72. Koğuş”, daha çok televizyon filmi tadında olmuş. Özünde bir sistem ve insanoğlunun doğası üzerine eleştiriler içeren romanın uyarlaması, ne yazık ki metnin kendisi kadar zihnimizde ve ruhumuzda derin izler bırakamıyor.

Haberin Devamı

Ömür Gedik: İyi bir edebiyat uyarlaması. Film, seyirciyi o döneme götürmeyi başarıyor. Oyunculukları çok iyi buldum. O insanların bir ekmek için yaptıklarını çok iyi yansıtmışlar. Yönetmen, oyuncuları açlıkla sınayarak o sahneyi çekmiş ve gerçeklik duygusunu vermeyi başarmış.

Serdar Akbıyık: Son dönemde seyrettiğim en etkileyici filmlerden biriydi. Oyunculuk açısından Yavuz Bingöl’ü çok başarılı buldum. Hülya Avşar zaten mükemmel. Bu filmde beni en çok etkileyen de Hülya Avşar oldu zaten. Herhalde Hollywood’da olsaydı, şu anda onu çok farklı anıyor olabilirdik.

Alper Turgut: 7.2 şiddetindeki deprem gibi felaket olmasa da, kendi adıma sevemedim filmi... Antipatik karakterlerin olduğu bir film 72. Koğuş. Kerem Alışık’ın aktörlükle alakası yok. Orhan Kemal gibi önemli yazarlardan birinin eseri hiç edilmiş. Kötünün iyisi olmak başarı değil. Başarısız bir uyarlama olmuş.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!