Eleşkirt’te Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Eleşkirt’te Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:54

eleşkirt devlet hstnesi

AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde görev yapan sağlık çalışanları, son günlerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınayan basın açıklaması yaptı.
Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklamalarda bulunan Eleşkirt Devlet Hastanesi Başhekimi Yasin Şahan, “Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla genç-yaşlı-çocuk demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımız, hastanelerimize ve ambulanslarımıza yönelik alçakça saldırılarına devam ediyor. 3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da ,sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförümüz Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak‘ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli’de Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmetleri bekleyen halkımız gördü” dedi.
Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle kınadıklarını ifade eden Şahan, “Tek amaçları hayat kurtarmak, insanlarımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalmasını asla kabul edilemez sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler terör örgütünü insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi olan bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetlerine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinmeyecektir. Hastanelerimiz de çalışanlarımızın güvenliği için gerekli tedbirler alınıyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütüne operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen: din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak’’ dedi.
Yapılan basın açıklamasına Eleşkirt Devlet Hastanesi Başhekimi Yasin Şahan, Eleşkirt Devlet Hastanesi Müdürü Serpil Güven Kayaalp ve hastanede çalışan personeller katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!