Elektro gitardaki kaçak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Elektro gitardaki kaçak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 11:11

MUĞLA'ın Fethiye İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Ozan Nail Erten, misafir olarak gittiği bir arkadaşının evinde elektro gitarındaki kaçak nedeniyle akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Dalaman Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Ozan Nail Erten, arkadaşının evinde elektro gitar çalarken akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Yapılan incelemede, elektro gitarın anfisinde kaçak olduğu, metal tellere gelen elektriğin Ozan'ın parmaklarına ulaştığı ve akıma kapıldığı belirlendi Ozan'ın 1 hafta sonra doğum gününü kutlamaya hazırlandığı belirtildi.

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde oturan ve Dalaman Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ozan Nail Erten, dün Fethiye'ye gitti. Erten, akşam da kafeteryalarda birlikte gitar çaldıkları müzik grubundaki aynı zamanda sınıf arkadaşı olan yaşıtı Osman Ezgü ile buluştu. İki arkadaş, Kargı Köyü'nde oturan müzik grubundaki diğer arkadaşları aynı yaştaki Erdoğan Hekimci'nin evine gitti. Ozan Nail Erten, yanında getirdiği elektro gitarı kurup çalmaya başladı, diğerleri de ona şarkı söyleyerek eşlik etti. Ozan Nail Erten, gitar çalmaya başladıktan birkaç dakika sonra ayakta kaskatı kesildi. Ozan Nail Erten'in elektrik akımına kapıldığını gören arkadaşları, hemen kabloyu prizden çekip, elektrik şartelini indirdi ve ambulans çağırdı. Ambulansla hastaneye sevk edilen Ozan Nail Erten'e yolda kalp masajı yapıldı. Ancak Ozan Nail Erten tüm müdahalelere rağmen hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Ozan Nail Erten'in cesedi, Fethiye Devlet Hastanesi morgunda yapılan incelemenin ardından, daha geniş çaplı otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haberin Devamı

Olaya Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ile Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı el koydu. Jandarma ekibi, olayın meydana geldiği evde yaptığı ilk incelemede, elektro gitarın anfisinde kaçak olduğu, gitara bağlanan yerin metal olması nedeniyle elektrik akımının devam ettiği ve metal olan tellere gelen elektriğin Ozan Nail Erten'in parmaklarına ulaştığı, gencin de bu yolla elektrik akımına kapıldığı belirtildi.

Erten'in bir süredir, eski olan gitarını gruptaki diğer iki arkadaşı gibi yenilemeyi düşündüğü belirtildi. Tiyatroya da meraklı olan Erten, geçen yıl TİGEM Sinema Salonu'nda, öğretmenlerinden Gülay Özcan'ın hazırladığı ‘Ocak’ adlı oyunda rol almıştı. Ozan'ın 1 hafta sonra doğum gününü kutlama hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Dalaman'da özel bir kırtasiye firmasının idari işlerde görev yapan Ozan'ın annesi Gülnaz ve babası Özdemir Erten çifti, olayı duyunca sinir kirizi geçirdi, gözyaşlarına boğuldu. Erten'in ölüm haberini alan sınıf arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu. Bir grup arkadaşı Erten'in İzmir Bayraklı Merkez Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılmak için Dalaman'dan otobüslerle yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!