Elektrikli otomobil acıları dindirecek

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli otomobil acıları dindirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 23:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli otomobil pazarının öncüsü Tesla Motor CEO’su Elon Musk ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, “Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığın son 1-1.5 asrına damga vuran petrol odaklı çatışmaların, yıkımların acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum” dedi. Erdoğan, TÜBA 2017 Akademi Ödülleri Töreni’nde şöyle konuştu:

Haberin Devamı

ENERJİ KAVGASINI BİTİREBİLİR
“Geçtiğimiz günlerde Tesla markasıyla elektrikli araç çalışmaları yürüten Elon Musk bir ziyaret yaptı. Kendisinin gerçekten ne denli heyecan dolu olduğunu, ne denli aşk dolu olduğunu gördüm. Kendisinin hayalleri, heyecanı, gayreti gerçekten takdire şayandı. Elektrikli araç projesinin tek başına insanlığın son 1-1.5 asrına damga vuran petrol odaklı çatışmaların, yıkımların, acıların dinmesi anlamına geleceğine inanıyorum. Bu gelişmelerin ülkemizin çevresindeki geniş coğrafyada süren enerji kaynaklarına hâkim olma kavgasının bir an önce bitmesine vesile olmasını tüm samimiyetimle temenni ediyorum. Masumları, dünyaya sadece güç ve para gözüyle bakan, insanlığın ortak malı olan kaynakları asırlardır sömürdükleri halde hâlâ doymayan güçlerin tasallutundan kurtaracak her gelişme bizi elbette sevindirir.

BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ VAR
Gönül ister ki dünyanın huzuruna ve refahına katkıda bulunacak bilimsel çalışmalar bizim ülkemizden çıksın, bizim bilim insanlarımızın damgasını taşısın. Her konu gibi maalesef bilim de belli ülkelerin tasallutu altındadır. Elbette burada tüm suçu, tüm günahı karşı tarafa yıkıp da kendimizi rahatlatma kolaylığına kapılmıyoruz, böyle bir lüksümüz yok. Hiç şüphesiz bizim de eksiklerimiz, bizim de hatalarımız, yanlışlarımız var. Birkaç yüzyıl öncesine kadar dünyanın tüm önemli bilim insanlarının çekim merkezi olan coğrafyamız bugün sefalet ve acı içerisinde kıvranıyorsa önce kendimizi sorgulayacağız.

TANKLARIMIZA BAŞLIYORUZ
15 yıl önce iktidara geldiğimizde, savunma sanayisinde her ürünü dışarıdan isteyen, Amerika’nın, Batı’nın kapılarında kuyruğa giren ve her söylediğimizde aldığımız cevap şudur: ‘Kongre müsaade etmiyor.’ Ve biz şimdi insansız hava aracımızı da yapıyoruz, silahlı insansız hava aracımızı da yapıyoruz. Şimdi inşallah tanklarımıza başlıyoruz, zırhlı taşıyıcılarımızı yapıyoruz. Bugün yetişmiş insanlarımızı ülkemizde tutmanın yanında, yurtdışına gitmiş olanları tekrar ülkemize getirmenin çabası içindeyiz. Ülkemizin geldiği yer itibarıyla, kimsenin yurtdışına gittiğinde daha fazla imkâna, fırsata ve desteğe kavuşamayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.”

DÖVİZDE DOĞRU DENGE BULUNACAK
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına inandığını belirterek şunları söyledi: “Döviz kurunun yüksekliği kesinlikle ekonominin gerçekleriyle uyumlu değildi. Bunun için de döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum. Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla, faiz arttırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum. Ben, yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Bunu sizler hafıza kaydınıza alınız. Şu anda ödenen faizlerle bizler çok daha ciddi yatırımları yapma imkânına sahibiz. Bunu aşmamız lazım ama bunu da hafıza kayıtlarımızdan silmemiz lazım.”

Elektrikli otomobil acıları dindirecek

TELEFON GELDİ SALONDAN ÇIKTI: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 2017 yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülleri törenine katıldı. Tören için salona giren Erdoğan yerine oturduktan kısa bir süre sonra Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve korumasıyla birlikte hızlı adımlarla salondan ayrıldı. Salondan çıkmak üzereyken Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a elindeki telefonu uzattı. Sahnenin arkasına geçen Erdoğan, yaklaşık 20 dakika sonra salona geri geldi. / Selahattin SÖNMEZ/ANKARA


Elektrikli otomobil acıları dindirecek

HEM GABOR HEM HAMZA: 2017 Uluslaralarası Akademi Ödülleri’ne layık görülen bilim insanları dün Beştepe’de törenle ödüllerini aldı. Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Arslan, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Ayata, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Gabor Hamza ödüllerini aldı. Üç bilim insanını da tebrik eden ve çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Macaristanlı dostumuz Prof. Dr. Gabor Hamza, hem Gabor hem Hamza... Bu yönüyle tabii çok çok ilginç, hukuk alanında dünyanın pek çok ülkesinde çalışma yürütmüş ve pek çok önemli ödül kazanmış bir bilim insanıdır” dedi. / Selahattin SÖNMEZ/ANKARA

BAKMADAN GEÇME!