Elektrik kesintisi oksijensiz bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintisi oksijensiz bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 01:26

TÜRKİYE genelinde yaşanan elektrik kesintisi Aydın’da da hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 saat süren elektrik kesintisi nedeniyle KOAH hastası Halil İbrahim Yılmaz’ın (49), elektrikli oksijen cihazı çalışmayınca hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 6 yıldır tedavi gören Halil İbrahim Yılmaz (49), evinde kullandığı elektrikle çalışan oksijen konsantratör cihazını elektrik kesintisi nedeniyle kullanamadı. Yedek olarak evinde bulunan oksijen tüpüyle çaresizlik içerisinde elektriğin gelmesini bekleyen Yılmaz, oksijen tüpünün de bitmesiyle ölüm tehlikesi yaşadı. Halil İbrahim Yılmaz’ın eşi tarafından haber verilen 112 Acil Sağlık ekipleri eve çağrıldı. Evinden sağlık ekiplerinin yardımıyla alınan Yılmaz, ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan eczanelerde elektrik kesintisi yüzünden hastalara ilaç verilemedi. Reçetesiyle ilaç almak için eczanelere gelen hasta yakını vatandaşlar, eczanelerde elektrik ve internet bağlantısı olmadığı için ilaçlarını alamadı. Bazı eczacılar seyyar jeneratör ile elektrik sorununu giderip, cep telefonlarının internet bağlantısıyla sorunu ortadan kaldırmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!