Elektrik akımına kapılan yavru leylekler telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Elektrik akımına kapılan yavru leylekler telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 09:46

Elektrik akımına kapılan yavru leylekler telef oldu

Haberin Devamı

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA) - MANİSA'nın Yunusemre İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde trafonun yanındaki yuvadan uçmaya çalışan 2 yavru leylek, elektrik akımına kapılarak telef oldu. 
Yunusemre İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde trafonun yanındaki yuvada büyüyen 2 yavru, uçmaya çalışırken elektrik akımına kapılıp telef oldu. Trafoda cansız leylek yavrularını görenler durumu Manisa Hayvanları Koruma Derneği'ne bildirdi. Mahalle sakinlerinden Metin Sezer, her yıl aynı durumun yaşandığını belirtti. Sezer, "Her sene bu oluyor. Biz mahalleli olarak vicdan azabı çekiyoruz. Büyüyen leylek yavruları uçmaya çalışırken elektrik akımına kapılıp ölüyor. Burada yavrulayan leyleğin tüm yavruları da ölüyor. Onların da yaşamaya hakkı var" dedi.
'YUVA YÜKSELTİLEBİLİR'
Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne durumu bildirdiklerini söyledi. Her yıl yavrulayan leyleğin tüm yavrularının öldüğünü kaydeden Erbirliler, "Uçmayı yeni öğrenen leylek yavruları bu şekilde telef oluyor. Leylek yuvası platformla yükseltilebilir. Vatandaşlar, her sene ölen leylek yavrularından dolayı üzüntü duyuyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!