Ele güne karşı 63 Hürriyet yılı

Güncelleme Tarihi:

Ele güne karşı 63 Hürriyet yılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

Hürriyet 63’üncü yaşını, Hürriyet Medya Towers Eski Baskı Holü’nde düzenlenen muhteşem bir törenle kutladı.

Haberin Devamı

VUSLAT DOĞAN SABANCI'NIN KONUŞMASI / WEB TV

Ele güne karşı 63 Hürriyet yılı


MUHTEŞEM GECEDEN FOTOĞRAFLAR 

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, 63 yıllık tarihinde Hürriyet’in hep ilkleri yaptığını hatırlatarak, “Bugün de Türk basın tarihinde önemli bir gün. İlk defa Hürriyet, IPAD uygulamasında e-yıldırım baskı yaptı” dedi. Gecede gazetede 35, 30, 25, 20, 15 ve 10 yılını dolduran çalışanlara rozet takıldıktan sonra sonra MFÖ sahne aldı.

HÜRRİYET Gazetesi 63’üncü yılını Hürriyet Medya Towers Eski Baskı Holü’nde gerçekleştirilen törenle kutladı. Hürriyet’in üst düzey yönetiminin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki merkezlerinde çeşitli kademelerinde çalışan personelin de katıldığı gecenin sunuculuğunu, Hürriyet İnsan Kaynakları Genel Direktörü Sancak Basa yaptı. Törende, “2010-2011 Yılının En İyileri” ödülleri de sahiplerini buldu.

Yıllar nasıl geçti farkında olamadım

Haberin Devamı

AYDIN DOĞAN 63. YIL TÖRENİNDE KONUŞTU / WEB TV

Gazete yönetimi ve çalışanların katıldığı törende konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, şunları söyledi: “Politikacıların en imrendiğim yanları önlerine ani mikrofon tutulunca mutlaka bir şey söylemeleri. Yarın da bir tören olacak. Yarın da 33 yıl bayrağını taşıdığımız bir gazeteyi başka arkadaşlarımıza devredeceğiz. Zannediyorum ki, yarın daha duygusal olacağım. Ama biraz önce baktım da, Hürriyet’i alışımdan bu yana da 17 yıl geçmiş. Bu yıllar nasıl geçti farkında olamadım. Bütün gazeteler güzel müesseselerdir. Her mesleğin kötüsü vardır ama bana göre, gazeteciler en az kötüsü olanlardır. Benim samimiyet kurduğum insanların çoğu gazetecilerdir. Yalnız bazı gazetecilerden sıkıntım var. Rahmetli Metin Toker ‘Bizden olmayan bizimkiler’ derdi onlara. Bana göre bu mesleğin en kötüleri onlar.”

Yüzde 38 kadın çalışanımız var

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye’de çok güzel şeyler olduğunu, ancak mesleki açıdan üzücü olaylarında yaşandığını hatırlatarak, şunları söyledi:
“Ekonomik olarak Türkiye’nin gelişmesi hepimizi gururlandırıyor. Dünyadaki pek çok ülkeye parmak ısırtacak ilerlemeler gösteriyoruz. Ancak, özellikle mesleğimiz açısından üzücü olan gelişmeler de var. Basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye, dünya sıralamasında 138’inci sıraya geriledi. Türkiye açısından üzüntü verici. Çünkü, ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü olmadan ileri demokrasiden bahsetmek oksimoronluk olur. Bir diğer ileri gitmeyen alan da, cinsiyet eşitliği. Maalesef kadın çalışma oranında Türkiye hâlâ gelişmekte olan ülkelerin bile altında bir sırada. Bizim yüzde 38 kadın çalışanımız var. Son 10 yılda 10 puan arttırmış kadın çalışan oranını Hürriyet. Önümüzdeki 4 yılda yüzde 50 hedefini tutturmayı umuyoruz.”

Bin Ladin haberini e-yıldırım baskı yaptık

“Gazetemiz 63 yaşında, çalışanlarımız 36 yaşında, okurlarımız 40 yaşında, internet kullanıcılarımız 28 yaşında. Yani her yaş ortalaması var bizde. Günde 5 milyondan fazla kişiye ulaşıyoruz. Bu şu demek: Hürriyet 63 yıl önce olduğundan çok daha büyük, çok daha güçlü ve yaygın. Çok daha fazla çalışmalı, çok daha bu sorumluluğu hak etmeliyiz. Sabah saatlerinde Usame Bin Ladin öldürüldü ve Hürriyet’in IPAD Gazetesi’nde manşet olarak verildi. 63 yıllık tarihine baktığımızda, Hürriyet’in ilkleri yaptığını görüyoruz. Bugün de Türk basın tarihinde önemli bir gün. İlk defa Hürriyet, IPAD uygulamasında e-yıldırım baskı yaptı. Hürriyet, internet alanındaki uygulamalarında ciddi bir titizlik ve hızda ilerliyor.”

Haberin Devamı

Rica ediyorum, ne olur yanınızdakine yardım edin

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, şöyle dedi: “Ben geçen seneye baktığımda 4 tane başlık görüyorum. Siyaset-medya ilişkileri, devlet-medya ilişkileri, medya içindeki ilişkiler ve sivil toplum-medya ilişkileri biraz daha normalleşti. Bunda da, çalıştığımız grubun büyük katkısı oldu, diye düşünüyorum. Ama yine aynı 1 sene bana şunu öğretti: Uğraştığın krizler ne kadar büyük olursa olsun, yukarı değil, aşağı bakmakta yarar var. Çünkü en alttakiler o krizlerde daha çok eziliyor. Sizden tek bir şey rica ediyorum: Ne olur yanınızdakine yardım edin. O zaman fark yaratıyorsunuz ve kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. O zaman hepimizin dayanışması da, dayanması da daha kolay oluyor.”

Haberin Devamı

Çok öğretici bir seneydi

Hürriyet’in İcra Kurulu Başkanı Hakkı Hasan Yılmaz kısa süre öncesine kadar Hürriyet’in kendisi için sadece her gün satın aldığı günlük gazetesi olduğunu belirtti. Yılmaz, “Geçen sene, ‘Her şeyden önce Hürriyet’in sadece bir gazete olmadığını öğrendim. Çok farklı yayınlarıyla, internetiyle, değişik portallarıyla, mobil uygulamalarıyla, bölge gazeteciliği ve yurt dışı faaliyetleriyle benim düşündüğümden bambaşka, çok güçlü bir platform olduğunu anladım’ demiştim. Benim için çok öğretici bir seneydi. Benim sizlerin aldığı rozeti alabilmem için daha 9 sene çabalamam lazım. Önümde uzun bir yol var” diye konuştu.

MFÖ'DEN MUHTEŞEM KONSER / WEB TV

Ele güne karşı 63 Hürriyet yılı
Ele güne karşı 63 Hürriyet yılı

Haberin Devamı

2010-2011’in  En İyileri

KONUŞMALARIN ardından emekli olanlara plaket verildi. Hürriyet, DHA, DYH, DPC ve Doğan Factoring’de 35, 30, 25, 20, 15 ve 10 yılını dolduran personele rozetleri takıldı. Törende 2010-2011 yılının “En İyileri” ile “Övgüye Değer Bulunanlar” da ödüllerini aldı. En iyi haber ödülünü, 21 Nisan 2010 tarihinde yayımlanan “Orada Kimse Yok Mu” haberi ile Gülden Aydın kazandı. Haber Övgü Ödülü ise 12 Ekim 2010 tarihinde yayımlanan “29 Ekim’de Tek Tören” haberi ile Cansu Çamlıbel’e verildi. En iyi fotoğraf ödülü 1-3 Ağustos 2010 tarihinde yayımlanan İran fotoğrafları ile Sebati Karakurt’a, En iyi sayfa ödülü de 2 Ekim 2010 tarihli Kelebek 7’nci sayfa ile Seçkin Talanöz’e verildi.

Haberin Devamı

Plaketler sahiplerini buldu

İlk olarak, emekli olan 5 personele Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan tarafından plaket verildi. Ardından 35 yıllık çalışanlara Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, 30 yıllıklara Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, 25 yıllıklara Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hakkı Hasan Yılmaz ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Üzdiyen, 20 yıllıklara Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz, Hürriyet Gazetesi İnternet ve Bilgi Teknolojileri Başkanı Ahmet Dalman ve Hürriyet Gazetesi Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, 15 yıllıklara Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, 10 yıllıklara ise Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Bölge Gazeteleri Yayın Yönetmeni Nejat Seçen, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre İskeçeli ve Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Dizdaroğlu plaketlerini takdim etti. 25 yılını dolduran Ertuğrul Özkök ve Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar da plaketlerini Aydın Doğan’ın elinden aldı.

Hürriyet’in 63’üncü yaş günü pastasını Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ gazete yöneticileriyle birlikte kesti. Kutlama, MFÖ konseriyle son buldu.

10 YILLIK

Perihan Yaman, Ayşegül Altınay, Bülent Aslan, Nilgün Karataş, Metin Şentürk, Mikail Pelit, Sadi Özdemir, Arzu Akbaş, Mehmet Murat Yetkin, Ertan Orhan, Orhan Uzun, Oktay Sirkeci, Ertunç Soğancıoğlu, Metin Akpınar, Belgin Erdem, Tekin Aslan, Özer Aslan, Selçuk Genç, Sezer Kurbun, Gürhan Çelik, Muhammet Cemalettin Gümüş, Olcay Dikmen, Neslihan Özkan, Kadir Köksal, Gülnur Oğulmuş, Oktay Uzun, Sevgi Öztürk, Sefa Kaplan, Kürşat Yıldırım, Aytekin Gedük, Nihat Çakırgöz, Kenan Sığak, Ahmet Bülent Şahin, Neşe Karanfil Saraçoğlu, Melice Yazıcı Bilmez, Mustafa Cansız, Mustafa Pak, Engin Erdoğan, İsmail Kılıç, Özgür Aygören, Neslihan Yenice, Hakan Tunç, Numan Çelebi, Nirvana Çıngı, Canan Fatih Ayhan, Burak Özdemir, Muharrem Koçak, Esra Öztüfek, Fuat Kemal Yozgat, Cengiz Usta, Kaan Nalbant, Mehmet Sefünç, İlker Sert, İbrahim Şilepe, Furkan Güleç, Berk Taşoyan, Bülent Alpnar, Hakan Akdeniz, Mehmet Saffet Yiğit, Mehmet Çetin, Tolga Akpınar, Mehmet Faik Ezber, Engin Dalğıç, Emine Atılgan, Ahmet Özcan, Arif Bulut, Ercan Aslan, Levent Gürbüz, Mustafa Özdoğan, Tuncay Pamuklu, Begümhan Doğan Faralyalı, Yılmaz Cinmantarcı, Başak Baylan, Abdullah Çelik, Deniz Sipahi, Serhan Türk, Ahmet Karakoca, Aytekin Aksu, Ahmet Kurşunlu, Ramazan Adalı, Hasan Yanar, Yüksel Çam

20 YILLIK

Erol Köksal, Ergün Ünlüer, Güler Çamcan, Bülent Ovacık, Murat Koşar, Hüsamettin Çolak, Mehmet Satılmış, Şermin Terzi, Adnan Poyraz, Ali Ekber Şen, Bekir Karakoca, İbrahim Erkan Çelebi, Hazım Kılıç, Muammer Elveren, Yasemin Paslı, Nilgün Acar, Yüksel Yılmaztürk, Kenan Atmaca, Harun Dural, Hasan Elmaz, Nuh Tayfun Ünalan, Atilla Markoviç, Süleyman Adanar, Yüksel Eker, Hikmet Yılmaz, Kudret Eroğlu, Metin Ece, Erem Yücel, Zehra Temiz, Erol Erten, Recep Gündüz, Mehmet Muzaffer Göğüş, Ali Özkaya, Kamil Babir, Emir Ali Erdeniz, Nurettin Kurt

25 YILLIK

Ertuğrul Özkök, Celal Erek, Sadık Özdemir, Yılmaz Coşkun, İsmail Uğur Dündar, Hami Bülent Çağdaş, Erdal Şenel, Orhan Apaydın, Cengiz Tavacı, Halit Çelikbudak

30 YILLIK

İstiklal Oğuz, Ayşe Demet Başara, Ayşe Akbalaban, Hilmi Umut, Osman Topaç, Mehmet Celal Demirbilek

35 YILLIK

Mahmut Sedat Sungur, Ergin Demir, Raif Savaş

EMEKLİ

Turgut Yurdaer, Şenel Adam, Züber Bahtiyar, Hüseyin Gündüz, Yalçın Balcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!