Elbistan'da mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Elbistanda mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 13:16

Elbistan'da mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

ELBİSTAN (Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu'nda 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

EMYO Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Törende konuşan Rektör Deveci, şunları söyledi:

"Biliyoruz ki sizin özgüveniniz, sizin azminiz bu ülkenin en büyük teminatıdır. Bizim bu ülkeye, bu şehre, bu medeniyete aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınların huzur ve emniyet içinde olması anlamına gelir. Buradan bu heyecanın, bu coşkunun ikliminden ilan ediyorum ki, buradaki gençlik, devraldığı mirasın, omuzlarındaki yükün farkında olan bir gençliktir. Bu gençlik, kavganın, çatışmanın değil dayanışmanın, paylaşmanın, kucaklaşmanın tarafında bir gençliktir. Bu gençlik, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir."

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek "Burada şu anda ortak bir sevinç var. Çünkü bir emeğin karşılığında bitirilen bir okul var. Bundan sonraki yaşantınızda da inşallah muvaffakıyetle karşılaşırsınız. İmkânsız diye, başarısızlık diye bir şey yoktur. Gayret ve azim olduğu sürece başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmuş, bir yerlere gelmiş insanların hayat hikayelerine baktığınız zaman, birinci maddelerinin çalışmak olduğunu çok net olarak görürsünüz. Hayatın her alanında gayreti, çabayı ve mücadeleyi bırakmayın. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Güzel ülkemiz gelişiyor ve büyüyor. Büyüyen ve gelişen Türkiye’de, kalkınan Türkiye’de çok büyük görevler alacaksınız. Bu başarıda pay sahibi olmak istiyorsanız çalışın ve gayret edin. Atalarımızdan emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, evlatlarımıza alnımız ak ve başımız dik olarak teslim etmeliyiz." diye konuştu.

Törende 2015-2016 EMYO okul birincisi İlknur Atacan da mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken İlknur Atacan birinci, Tuğba Güneş ikinci, Burak Kazan ise üçüncü oldu. Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okuması ve kep fırlatmalarıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!