Elazığspor 1-4 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Elazığspor 1-4 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 19:06

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu beşinci hafta maçında Galatasaray, TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'u deplasmanda 4-1 yendi. Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, 9. ve 90+3 dakikalarda Lukas Podolski, 54. ve 74. dakikalarda ise Eren Derdiyok kaydetti. Elazığspor'un tek sayısı, karşılaşmanın 84. dakikasında penaltı atışı ile Timur Özgöz'den geldi. Bu sonucun ardından Galatasaray, gruptaki puanını 8'e yükselterek 12 puanlı Tuzlaspor'un ardından 2. sırada yer aldı. Elazığspor ise 1 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Elazığ Atatürk 
Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Cevdet Kömürcüoğlu, İlker Takpak 
Elazığspor: Çağlar Şahin Akbaba, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Berk Yıldız, Mesut Saray (Dk. 74 Traore), Onur Güney, Adem Alkaşi, Timur Bayram Özgöz, Binya (Dk. 84 Çağrı Ortakaya), Youssef Yeşilmen, Lamjed (Dk. 65 Cajic), Murat Kalkan 
Galatasaray: Cenk Gönen, Ahmet Çalık, Linnes, Carole, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin (Dk. 46 Rodrigues), Bruma, Josue, Selçuk İnan (Dk. 63 Birhan Vatansever), Podolski, Eren Derdiyok (Dk. 74. Sneijder) 
Goller: Dk. 9 ve 90 Podolski, Dk. 58 ve 73 Eren Derdiyok (Galatasaray), Dk. 83 Timur Bayram Özgöz (Penaltıdan) (Elazığspor) 
Sarı kartlar: Dk. 83 Podolski, Dk. 84 Sneijder (Galatasaray) 

Elazığspor 1-4 Galatasaray

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
9. dakikada Galatasaray öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Podolski'nin sert vuruşunda, top ağlarla buluştu: 0-1. 
58. dakikada Podolski'nin pasıyla topla buluşan Eren Derdiyok'un önce rakibini sonra kaleci Çağlar Şahin Akbaba'yı geçti. Eren'in vuruşunda top Murat Kalkan'a çarparak, filelerle buluştu: 0-2. 
73. dakikada Bruma'nın pasında Podolski'den seken top, ceza sahası içinde Eren Derdiyok'un önünde kaldı. Eren'in vuruşunda top, kaleci Çağlar Şahin Akbaba'nın sağından ağlara gitti: 0-3. 
83. dakikada Berk Yıldız ceza sahası içinde Podolski'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Kutluhan Bilgiç, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Timur Bayram Özgöz, topu ağlara göndererek, farkı 2'e indirdi: 1-3. 
90. dakikada Galatasaray, farkı 3'e çıkardı. Bu dakikada ceza sahası içinde Bruma, uygun durumda olan Podolski'ye topu gönderdi. Podolski'nin vuruşunda, top ağlarla buluştu: 1-4.

Elazığspor 1-4 Galatasaray

NOTLAR:

YASİN ÖZTEKİN FORMASINA KAVUŞTU 
Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin, cezasının affedilmesinin ardından formasına Elazığspor maçında yeniden kavuştu. 
Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Tuzlaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle tepki çeken ve bir süre kadro dışı bırakılan Yasin, Elazığspor maçına ilk 11'de başladı. 

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekipte, kaleci Fernando Muslera, Nigel de Jong ve Tolga Ciğerci'nin yanı sıra, tedavilerine devam edilen Semih Kaya, Luis Cavanda ve Sinan Gümüş, Elazığ'a getirilmedi. 

Galatasaray karşılaşmaya, Cenk Gönen, Ahmet Çalık, Linnes, Carole, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Bruma, Josue, Selçuk İnan, Podolski, Eren Derdiyok 11'i ile çıktı. Yedeklerde ise Batuhan Ahmet Şen, Sneijder, Rodrigues, Berk İsmail Ünsal, Kerem Çalışkan, Soner Gönül ve Birhan Vatansever yer aldı. 

YENİ TRANSFERLER SAHADA 
Transfer yasağı ve kısıtlı kadrosu nedeniyle kupada önceki maçlarda daha çok gençlere yer veren Elazığspor'un teknik direktörü Bayram Bektaş, transfer tahtasının açılmasıyla kadroya dahil edilen Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Youssef Yeşilmen ve Timur Bayram Özgöz'ü, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. 
Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı dört maç sonunda 1 puan toplayarak son sırada yer alan Elazığ temsilcisi, bu puanı Galatasaray deplasmanında almıştı. 

GALATASARAY TARAFTARI ARLI, HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ 
Halk arasında kas gevşekliği (Duchenne muscular dystrophy miyopati) olarak bilinen ve milyonda bir görülen hastalığa 10 yaşında yakalanan Nurçin Arlı, taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını izlemek için ambulansla stada getirildi. Arlı, ambulansın içinde sağlık ekiplerinin kontrolünde maçı izlerken, hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. 

Haberin Devamı

Elazığspor 1-4 Galatasaray

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!