Elazığ'da 10'uncu Çayda Çıra Sinema Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Elazığda 10uncu Çayda Çıra Sinema Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 12:06

Elazığ'da 10'uncu Çayda Çıra Sinema Festivali başladı

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'da geleneksel hale gelen '10'uncu Çayda Çıra Film Festivali' başladı. Festivale çok sayıda Yeşilçam sinemasının ünlü isimleri katıldı.
Festival kapsamında Elazığ'a gelen sinema sanatçıları, kapalı cezaevinde mahkumlarla bira araya gelerek sohbet ettikten sonra tarihi Harput'u gezdi. Akşam saatlerinde özel bir otelde verilen yemekte, festivale katılarak destek veren sanatçılara plaket verildi. Sinema sanatçısı Nuri Alço, Elazığ'ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Çok güzel bir şehre sahipsiniz. Sanatın ve kültürün olduğu bir şehir. Elazığ'ın bir kültür şehri bu bölgesi sağ olsunlar Harput'a gittik, kalesine çıktık ve cezaevine gittik. Pırıl pırıl bir cezaevi var. Tertemiz, çok güzel sohbetler ettik. Gerçekten sizleri kutluyorum. İnşallah burada güzel projeler olur, güzel senaryolar olur ve bu şehri daha ileriye doğru tanıtmış oluruz. Turizme açık bir şehir gerçekten belediye başkanımızı da ayrıca kutluyorum. Cadde, sokaklar pırıl pırıl olmuş. Sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum."
Festivale katılan Perihan Savaş ise, kendisine verilen ödülü Yeşilçam adına aldığını ve 1973 yılında Elazığ'da çektikleri 'Bedrana' filmi ile Antalya'da en iyi kadın ödülünü aldığını hatırlatarak, şöyle dedi:
"1973 yılında 14 ya da 15 yaşındaydım. Elazığ'a geldim. Bedrana filmini çekmeye. O zaman Elazığ'da 1 otel vardı. Bir müddet burada çalıştıktan sonra Palu'ya gittik. Palu'da otel yoktu. Palu'da bir ilkokul vardı. Bütün evlerden yatak, yorgan topladılar, sınıfları boşalttılar. 2 sınıf vardı zaten, 1 sınıfta erkekler, 1 sınıfta kadınlar kaldık ve biz aşağı yukarı 1.5 ay boyunca Bedrana filmini çektik burada. Benim sinemadaki hayatımın dönüm noktasıdır Bedrana filmi. Bana Antalya film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. O yüzden Elazığ'ın uğuruna çok inanıyorum. İnşallah bugün aradan çok uzun bir zaman geçtikten sonra tekrar buraya geldim, çok güzelleştiğini, çok emek harcandığını gördüm. Yeşilçam adına çok önemli bir şey yapıyor. Yeşilçam'da oynamaktan, Yeşilçam'da olmaktan her zaman onur duyuyorum. Bazıları 'Yeşilçam' deyince ağzını burnunu büküyor. Bazı Yeşilçam'dan gelme insanlar bugün prodüktör olup, 'Ben Yeşilçamlıyla çalışmam' diyor. Onları şiddetle kınıyorum."
Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de yaptığı konuşmada, festivale katılarak destek veren tüm sanatçılara teşekkür etti.  Çayda Çıra Sinema Festivali 16 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!