Elazığ Valisi Zorluoğlu:

Güncelleme Tarihi:

Elazığ Valisi Zorluoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 15:12

- "2023 yılına kadar yapacağımız yatırımlarla, ilçeler dahil Elazığ'daki bütün okullarda tam gün eğitime geçebilmeyi planladık"

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 2023 hedefi olarak il genelindeki bütün okullarda tam gün eğitime geçmeyi planladıklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Zorluoğlu, Elazığ'ın teröre karşı dimdik ayakta durabilmiş, teröre ve teröriste asla müsamaha göstermemiş, geçit vermemiş bir şehir olduğunu söyledi.

Bu bakımdan Türkiye'de çok önemsenen bir şehir olan Elazığ'daki bu sosyal dokunun muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çeken Zorluoğlu, o nedenle Elazığ'ın artık dışarıya göç vermemesi gerektiğini belirtti.

Göçün engellenebilmesi için bazı ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Zorluoğlu, "Bu çalışmalar yapılıyor, daha da yoğunlaştırılması lazım. Bunlardan bir tanesi Uluova Sulama Projesidir. Bu proje gerçekten Elazığ için ciddi önemi olan bir projedir. Yaklaşık 23 bin hektarlık bir alanın birkaç sene içerisinde suyla buluşması demektir. Elazığ'da tarım üretiminin ciddi manada artması demektir. Elazığ'da insanların tarımla, toprağıyla tekrardan buluşması, toprağına bağlanması demektir. Bu şekilde göçü de önlemeye katkı yapacak ciddi bir projedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Elazığ'ın 2012'den sonra özellikle teşvik sisteminde 4. bölgeye alınmasıyla birlikte özel sektör ve sanayi yatırımlarında bir azalış olduğuna açıklayan Zorluoğlu, beraberinde istihdamda ve yatırım tutarında neredeyse yarı yarıya bir azalış olduğunu aktardı.

Hükümet nezdinde teşvikle alakalı yeni bir çalışma başlatıldığına değinen Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Biz bu çalışma sürecinde Elazığ'ı doğru anlatma gayreti içerisindeyiz. Elazığ'ın neden daha iyi ve avantajlı bir konuma gelmesi gerektiğini ilgililere açıklamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz diye temenni ediyoruz. Eğer bu gerçekleşirse ben inanıyorum ki Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 5 bin kişi çalışıyor, çok kısa bir süre içerisinde yatırımlar artırılarak burada 20 bine kadar insanımızın istihdam edilmesi imkanı olacaktır."

Sabah çok erken saatlerde kalkan çocukların uyuklar vaziyette okula gittiklerini ve aynı şekilde öğleden sonra okula gidenlerin de akşam evlerine karanlık çöktükten sonra dönebildiklerini belirten Zorluoğlu, bunun eğitim alanında çok da kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

"2023 yılına kadar yapacağımız yatırımlarla, ilçeler dahil Elazığ'daki bütün okullarda tam gün eğitime geçebilmeyi planladık" diyen Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun için yaklaşık bin ilave dersliğe ihtiyaç olduğunu hesapladık. Önümüzdeki 6-7 sene içerisinde gerek İl Özel İdaresi imkanlarıyla, gerek merkezi bütçe imkanlarıyla, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu eksik derslikleri tamamlayabileceğimizi düşünüyoruz. Bunu planladık, inşallah 2023 yılına gelindiğinde Elazığ'da bütün okullarımızda çocuklarımız tam gün eğitim görecekler. Ben inanıyorum ki eğitim kalitesine de çok önemli katkı yapacaktır."

Turizm alanında yapılan hizmetlere de değinen Zorluoğlu, terör hadiselerinin ülkede neredeyse bütün yerleri olduğu gibi kendilerini de olumsuz şekilde etkilediğini anlattı.

Haberin Devamı

Geçen yıl gelen turist sayısının bir sene öncesine göre azaldığını ifade eden Zorluoğlu, "Devletimiz kararlıdır. Bu terörle mücadeleyi kısa zamanda sonuçlandıracağız ve ülkemizi bütün terör unsurlarından, terörist unsurlardan temizleyeceğiz. Ben ümit ediyorum ki, ilimiz bu sene daha öncesi senelerden daha çok turist çekecek" dedi.

Turizmle alakalı olarak da yoğun bir şekilde çalıştıklarını açıklayan Vali Zorluoğlu, başta tarihi Harput Mahallesi olmak üzere, Hazar Gölü ve Hazarbaba Kayak Merkeziyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Zorluoğlu, yapımına devam edilen Şehir Hastanesini 2018 yılında halkın hizmetine sunmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!