Elazığ Hipodromu'nda gece yarışları başladı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ Hipodromunda gece yarışları başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 11:35

Elazığ Hipodromu'nda gece yarışları başladı

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ(DHA) - ELAZIĞ'ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi'nde bulunan hipodromda aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle gece yarışları başladı.
İstanbul, İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Kocaeli hipodromlarının ardından Elazığ Hipodromu'nda da aydınlatma çalışmaları tamamlandı. İlk kez 3 Temmuz gecesi ışıklandırma ile koşulmaya başlanan Elazığ Hipodromu'ndaki gece yarışlarının resmi açılış töreni ise Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve TJK Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, geçen ay Türkiye'nin ilk lisanslı kadın seyislerinin mezuniyet gururunu yaşamak için toplandıklarını belirterek şöyle dedi:
"Bugün de ilk kez 3 Temmuz gecesi ışıklandırmayla koşulmaya başlanan Elazığ Hipodromu'ndaki gece yarışlarının resmi açılış töreni vesilesiyle birlikteyiz. İstanbul, İzmir, Adana, Şanlıurfa ve Kocaeli'den sonra Elazığ Hipodromu'nun da aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasından mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz, tüm hipodromlarımızda aydınlatma çalışması yaparak, yarış takvimimizdeki gece koşularını artırmak. Gece yarışlarının çoğalması kuşkusuz istihdamı ve devletimize sağladığımız katma değeri de artıracaktır."   
Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ise konuşmasında, Yurtbaşı Beldesi'nde yer alan hipodromunda bölgenin ekonomisine, kültürüne, sosyal yapısına ciddi anlamda katkı sunan bir yapı olduğunu söyledi.
Açılış töreninin ardından Elazığ Valiliği adına düzenlenen Vali Koşusu'nda, İhsan Çelik'in sahibi olduğu 'Baba Sönmez' adlı Safkan At, jokeyi Vedat Kızmaz ile birinci oldu. İhsan Çelik'e kupayı Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım verdi. 
GÖL MANZARALI HİPODROM
Sahip olduğu göl manzarasıyla diğer hipodromlardan ayrılan Elazığ'ın Yurtbaşı beldesindeki hipodromun aydınlatması, toplam 36 direkle sağlanıyor. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na 2 Mayıs 1979 yılında Hazine tarafından 49 yıllığına tahsis edilen hipodrom alanı, daha sonra Bakanlar Kurulu'nun 21 Nisan 1998 tarihli kararı ile Türkiye Jokey Kulübüne devredildi. 21 Haziran 2002 tarihinde resmi açılışı yapılan hipodromda 7 Ekim 2002 tarihinde ilk resmi yarışlar başladı. Hipodromda 2 bin 500 kişilik 4 katlı tribün binası, Jokey Evi, Doping Binası, yarış öncesi kan alma ünitesi, 24 Box Eyerleme, Gösteri Padoğu, Yarış Atları Hastanesi bulunuyor. 400 Ahır kapasitesine sahip hipodromda bin 550 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde kaba kum serili pist mevcut olup 1000, 1100, 1200, 1500, 1600, 1700, 1800, 1900, 2000, 2400 metre yarışları yapılmakta ve tüm mesafelerde 18 at start alabilmekte.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!